U17-es Eb: a csapatkapitány minden meccs után a szurkolókkal ünnepelne

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 09:52
Szerda este Wales ellen kezdi meg szereplését az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a magyar U17-es válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A találkozó előtti napon Belvon Attila szövetségi edző (erről ITT) és Kern Martin csapatkapitány állt a média rendelkezésére – most nézze meg az NSO Tv videójában, mit vár a tornától a Puskás Akadémia játékosa, Kern Martin.

Kern Martintól azt kérdeztük: jobban izgult-e, amikor megtudta, hogy debütál az NB I-ben a Puskás Akadémia színeiben, mint most, hogy csapatkapitányként kell vezetnie hazai rendezésű Európa-bajnokságon az U17-es válogatottat.

„Egyiket sem izgultam túl, inkább azt mondom, hogy egy drukk folyamatosan volt bennem akkor és van bennem most is. De most ez a fontosabb, hiszen ez a jelen, nem a múltban élünk. Teljesen erre szeretnék most fókuszálni, mert ez egy nagy lehetőség a csapatnak és mindenkinek egyénileg is.”

Videónkban beszél a keretől, szóba kerül, hogy ennyi ember előtt talán még egyikük sem játszott korábban (a walesiek elleni nyitómeccsre minden jegy elkelt), ráadásul a Carpathian Brigade is jelen lesz a meccsen. Végül arról is beszélünk, hogy minden bizonnyal nemzetközi játékos-megfigyelők is ott lesznek a találkozókon.

BELVON: CÉL A TOVÁBBJUTÁS, AZTÁN MEGLÁTJUK...

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Május 17., szerda
20.00:
Magyarország–Wales
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion

Május 20., szombat
20.00:
Magyarország–Lengyelország
Felcsút, Pancho Aréna

Május 23., kedd
20.00:
Írország–Magyarország
Felcsút, Pancho Aréna

A MAGYAR U17-ES VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia), Yaakobishvili Áron (FC Barcelona), Molnár Mátyás (Bp. Honvéd)
Védők: Lengyel Noel (Főnix), Girsik Attila (Vasas), Manuel Burghart (Ried), Umathum Ádám (Puskás Akadémia), Demkó Márton (El Paso), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Hornyák Csaba (DVSC), Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Középpályások: Kern Martin (Puskás Akadémia), Németh Hunor (Köbenhavn), Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt), Somfalvi Bence (Puskás Akadémia), Bagi Ádám (Ferencváros), Vidnyánszky Mátyás (DAC)
Támadók: Molnár Csaba (Vasas), Szabó Szilárd (Ferencváros), Simon Benedek (Bp. Honvéd), Varga Zétény (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik