Felkészülés: nem sikerült az Eb-főpróba, az U17-es válogatott kikapott Szerbiától

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.04.19. 15:12
A Szerbiától elszenvedett egygólos vereséggel hangolt a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságra a magyar korosztályos labdarúgó-válogatott.
Egygólos vereség Szerbiától (Fotó: Dömötör Csaba)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Egygólos vereség Szerbiától (Fotó: Dömötör Csaba) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Hangos „Magyarok!”-kiáltás szűrődött ki a telki edzőközpont egyik csarnokából, ahol a magyar U17-es válogatott tagjai a Szerbia elleni mérkőzést közvetlenül megelőző, utolsó edzői eligazításon vettek részt. A játékosok lendületesen kezdték az összecsapást, ez volt a hazai rendezésű, május 17-én kezdődő korosztályos Európa-bajnokság főpróbája, a fiatal futballistáknak tehát most nyílt esélyük utoljára bizonyítani rátermettségüket a Belvon Attila vezette szakmai stábnak. Az első félidőben Fenyő Noah-ék több ígéretes akciót vezettek, az elsőt a 12. percben: Simon Benedek nagyszerű cselei és passza után Kern Martin az öt és felesről a kapu fölé lőtt. Noha a szerb védők sokszor veszítettek labdát a saját térfelükön, a magyar játékosok nem tudtak élni a lehetőségekkel, az utolsó passzokba, a labdaátvételbe vagy a lövésbe rendre hiba csúszott, nem tudták gólra váltani mezőnyfölényüket. Az együttes védekezése ugyanakkor jól zárt, az Eb-re kvalifikáló szerbek elvétve törtek be a magyar tizenhatoson belülre.

A második félidő elején a vendégek átvették az irányítást, többet volt a labda a hazai térfélen, mígnem az 55. percében Simon Benedek kiváló kiugratása után Molnár Csaba lőtte ziccerben a kapusba a labdát, és az ismétlések révén sem sikerült betalálnia a magyar csapatnak. Ezt követően négyes cserét hajtott végre Belvon Attila szövetségi edző, a támadószekciót forgatta fel, majd a 67. percre már csak Kaczvinszki Dominik maradt a pályán a kezdőbe jelölt mezőnyjátékosok közül. Érezhető volt, ezzel megbomlott a szervezettség, csapongóbb lett a játék, a szerbek gólja után pedig kapkodóbbá vált – demoralizáló volt Andrija Makszimovics 71. percben lőtt szép gólja, amely begyakorolt szögletvariációból született. A magyar korosztályos válogatott a hajrára nem tudott új lendületet venni, egygólos vereséggel hangolt az Eb-re.

MAGYARORSZÁG–SZERBIA 0–1 (0–0)
Telki, 100 néző
Vezette: Csonka Bence
MAGYARORSZÁG: Radnóti – Girsik (Burghart, 67.), Umathum (Ásványi, 67.), Kaczvinszki, Hornyák (Kubicsek, 67.) – Fenyő (Földi, 67.), Kern (Balabás, 57.) – Molnár Cs. (Kenesei, 57.), Bagi (Balogh Zs., 57.), Varga Z. (Somfalvi, 67.) – Simon B. (Vidnyánszky, 57.). Szövetségi edző: Belvon Attila
Gólszerző: Makszimovics (71.)

MESTERMÉRLEG
Belvon Attila: – A védekezésünk jobb, dinamikusabb lett, megfelelően reagáltunk az ellenfél játéképítésére, aminek köszönhetően sokszor szereztünk labdát. Az átmenetekben megvolt a lehetőség a gólszerzésre, eljutottunk helyzetekig, ám vagy a kapus hárított, vagy a védők blokkoltak. Kevésbé tetszett, hogy lassan forgattuk a játékot, kevesebb volt a pontos passzunk a földön, amivel a védelem mögé kerülhettünk volna. Sajnálom a pontrúgást követően kapott gólt, ahogyan azt is, hogy a két csapat sorcseréjéből mi jöttünk ki vesztesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik