Futsal vb-sel.: a magyar csapat simán ellátta az angolok baját

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 19:12
null
A magyar csapat három góllal legyőzte Angliát (Fotó: mlsz.hu)
Jól kezdte a magyar futsalválogatott a világbajnoki selejtezőt, az olaszországi csoport első meccsén 3–0-ra legyőzte Angliát.

 

Remekül rajtolt a magyar csapat, hiszen Nagy Imre már 71 másodperc után vezetéshez juttatta a mieinket, a félidő derekán pedig Horváth Szabolcs növelte az előnyt.

Turczó József együttese végig fölényben játszott, összesen 45 lövésig jutott, a végjátékban pedig Dróth Zoltán beállította a 3–0-s végeredményt.

Az előzetes esélyek alapján a magyar válogatottnak az angolok ellen kötelező volt a győzelem, a csoport másik két tagja, a házigazda olaszok, illetve a fehéroroszok viszont előtte vannak a világranglistán, így várhatóan ellenük nehezebb dolguk lesz Dróth Zoltánéknak.

A csoport másik meccsén a fehéroroszok a 10. percre háromgólos előnyre tettek szert (0–3), de Alex Merlim 21 másodperccel a vége előtt egyenlíteni tudott (3–3).

A selejtezősorozat mostani szakaszában nyolc kvartettben küzdenek a válogatottak, s minden négyesből az első két-két helyezett jut a januári elitkörbe, amelynek végén hat válogatott jut ki a jövő őszi litvániai tornára.

Magyarország még sosem szerepelt vb-n.

FUTSAL, VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EBOLI
1. FORDULÓ
Magyarország
–Anglia 3–0 (Nagy I. 2., Horváth Sz. 10., Dróth 38.)
Olaszország–Fehéroroszország 3–3 (Musumeci 14., Merlim 31., 40., ill. Krikun 1., Matvejenko 6., Olsevszki 9.)
PÉNTEK
16.00:
Fehéroroszország–Magyarország
SZOMBAT
16.00:
Magyarország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik