Minifutball Eb: szűk vereség a szerbek ellen

LEINER SOMA (Kijev)LEINER SOMA (Kijev)
Vágólapra másolva!
2018.08.15. 19:37
null
Bár nagyot küzdött, nem bírt a szerbekkel minifutball-válogatottunk
Elszenvedte első vereségét minifutball-válogatottunk a Kijevben zajló Európa-bajnokságon. Nagy Lajos tanítványai 1–0-ra maradtak alul a szerbek ellen, a roppant feszült hangulatú rangadón egy-egy kiállítást is feljegyezhettünk. A magyar csapat csütörtökön a világbajnok csehek ellen zárja a csoportkört, a továbbjutás kivívásához mindenképp győzelemre lesz szükség.

Az azeriek és a törökök elleni sikert követően immár a biztos továbbjutás volt a tét minifutball-válogatottunknak a kijevi Európa-bajnokságon. Nagy Lajos együttesére a még szintén veretlen szerb válogatott várt, déli szomszédunk – a mieinkhez hasonlóan – négy góllal múlta felül a törököket (5–1), míg a világbajnok csehekkel 1–1-es döntetlent játszott.

Utóbbi eredmény mindenképp óvatosságra intette az első két meccsen remeklő magyar válogatottat, amely az eddigiekhez hasonlóan a Tajti – Sós, Rajz, Horváth, Soltész, Béres összeállításban kezdett. A Dusan Radojcsics vezette szerbek már az első percben jelezték győzelmi szándékaikat, Sztokics bődületes lövését a kapufa hárította. Rögtön utána Sós Márkó jelentkezett távolról, és dolgoztatta meg Dakovics kapust. Guberinics szabadrúgásánál Tajti Bence is bemutatkozott a publikumnak, a lelkes magyar szurkolók között ott volt Tibor Dávid, a hazai, illetve az európai szövetség elnöke.

A fizikálisan rendkívül erős szerbek agresszív játéka nemigen feküdt Nagy Lajos tanítványainak, s a piros mezesek a tizennegyedik percben előnybe kerültek: szöglet után nem sikerült tisztázni a mieinknek, Sztokics pedig közelről lőtt a hálóba (0–1). A gól után igyekezett magasabb fokozatra kapcsolni a magyar együttes, Sowunmi Thomas buktatását követően pedig ígéretes helyről következhetett szabadrúgás. A variáció azonban nem vált be, Dakovics védésével zárult az első játékrész.

A fordulást követően a tiszta fehérben szereplő magyar csapat egyértelműen fölényben játszott, Rábold és Sowunmi előtt is megvolt az esély az egyenlítésre. Béres helyzeténél pedig ismét Dakovics volt a helyén, a balkániak kapusa ihletett formában védett az egész találkozón. Ahogy teltek a percek úgy erősödött a nyomás, illetve úgy durvultak el a szerbek. A játékvezető Celin brutális belépőjét már piros lappal büntette, igaz a hajrában Kiprich Dániel is a kiállítás sorsára jutott. A mieink ugyan mindent megtettek az egyenlítésért, több kapufáig is eljutottak, a roppant feszült hangulatú derbit a szerbek nyerték.

„Dolgozik még bennem az adrenalin, kiélezett mérkőzés volt. Most játszottunk a legjobban, mégis vereséget szenvedtünk, sajnos ilyen a futball. Amit védekezésben, illetve támadásban elterveztünk, maximálisan végrehajtottuk, a pont hiányzott az i-ről. Ezzel leegyszerűsítettük saját helyzetünket, csütörtökön le kell győznünk a cseheket. A kívülállóknak biztosan élvezetes meccs lesz, hiszen ellenfelünk is mindent meg fog tenni a győzelemért, nekünk azonban tovább szaporodnak majd az ősz hajszálak” – értékelt Nagy Lajos a lefújást követően.

Csütörtökön a csehek ellen zárul a csoportkör, a továbbjutás kivívásához pedig mindenképp győzelemre lesz szükség.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Sikur Lajos, Tajti Bence
Mezőnyjátékosok: Sós Márkó, Rajz Miklós, Horváth Zsolt, Sowunmi Thomas, Nagy Attila, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Cseri Gergő, Kiprich Dániel, Roni Ribeiro da Silva, Rábold Richárd, Soltész István, Bánfalvi Balázs

A magyar válogatott utolsó csoportmérkőzése
Augusztus 16., 20 óra: Magyarország–Csehország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik