Válogatott: Máshogy képzeltem el a végét – Vanczák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.16. 10:24
A magyar labdarúgó-válogatottól Hajnal Tamás, Vanczák Vilmos, Király Gábor és Juhász Roland is elbúcsúzott a svédek elleni felkészülési meccsen (0–2). Vanczák (és Hajnal) nem lépett pályára az összecsapáson. A 79-szeres válogatott védő a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt érzéseiről.

„Nem tagadom, máshogy képzeltem el a végét – árulta el Vanczák Vilmos, ami válogatottbeli búcsúját illeti. – Leginkább játékkal. Viszont nagy öröm volt, hogy ez is megadatott nekünk. Labdarúgó vagyok, a pályán szeretek lenni, játszani. Az MLSZ jelezte, hogy Bernd Storck nem szeretne többet cserélni, Király Gábort és Juhász Rolandot játszatja, nekem nem tud lehetőséget adni. Én elfogadtam ezt a döntést. Örültem a búcsúnak, nem sok futballistának adatik meg, hogy így fejezze be.”Vanczák Vilmos, ami válogatottbeli búcsúját illeti. – Leginkább játékkal. Viszont nagy öröm volt, hogy ez is megadatott nekünk. Labdarúgó vagyok, a pályán szeretek lenni, játszani. Az MLSZ jelezte, hogy Bernd Storck nem szeretne többet cserélni, Király Gábort és Juhász Rolandot játszatja, nekem nem tud lehetőséget adni. Én elfogadtam ezt a döntést. Örültem a búcsúnak, nem sok futballistának adatik meg, hogy így fejezze be.”

Vanczák elmondta, Erwin Koeman az a szövetségi kapitány, akinek a legtöbbet köszönheti, legfájóbb élménye pedig a Hollandia elleni 8–1.

„Nehéz volt feldolgozni, hogy a nyári Európa-bajnokságról lemaradtam. Storck márciusban hívott fel azzal, hogy nem számít rám. Sokkolt a döntése, hiszen akkor az Európa-ligában is játszottam, klubcsapatomban rendszeresen pályára léptem, tényleg jó formában éreztem magam. A kapitány azzal indokolta a döntését, hogy az Eb-t egy folyamat részeként fogja fel, ez egy lépés a világbajnoki selejtezőkre való felkészülésben, ezért a tornán azokat játszatná, akikkel a vb-selejtezőkön is számol majd.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik