Válogatott: Király megdöntheti Matthäus rekordját, ha kijutunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.15. 14:54
Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa remek teljesítményt nyújtott a Norvégia–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőn, amellyel nemcsak a nemzeti csapatot segítette közelebb a franciaországi Eb-hez, hanem saját magát is egy rekordhoz.

A Kicker összeállítása szerint Király Gábor lehet minden idők legidősebb Eb-résztvevője, amennyiben vasárnap este a magyar válogatott sikerrel veszi a Norvégia elleni pótselejtezőt, és a jelenleg 39 éves kapus pályára lép a franciaországi kontinenstornán.

Az érdekességeknek itt még nincs vége, hiszen az eddigi csúcstartó is több szállal kötődik Magyarországhoz. Ő nem más, mint Lothar Matthäus, aki 2004 és 2006 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt. A korábbi világ- és Európa-bajnok középpályás a 2000-es Európa-bajnokság óta tartja a csúcsot, ahol Portugália ellen 39 évesen és 91 naposan lépett pályára. Így Király Gábor egy esetleges Eb-szereplés esetén biztosan megelőzné Matthäust, hiszen a torna nyitó mérkőzését 2016. június 10-én rendezik, amikor Király már 40 éves és 70 napos lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik