Párizsi merényletek: a norvégokat is sokkolták a történtek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.15. 11:22
null
„Tudjuk, hogy biztonságban vagyunk, sokan figyelnek ránk és védenek minket, a futballra kell koncentrálnunk” (Fotó: nrk.no)
A norvég labdarúgó-válogatott szombati megbeszélésén a legfőbb témát a párizsi terrorcselekmények szolgáltatták, az események a skandináv játékosokat is sokkolták.

 

A budapesti Elizabeth Park Hotelben elszállásolt norvég labdarúgó-válogatott szombaton szerzett tudomást a Franciaországban történt sajnálatos eseményekről, amelynek következtében rövid biztonsági felvilágosítást tartottak a játékosoknak.

„Tragikus, ami Párizsban történt, sokat gondolok az ottani családokra, az áldozatok hozzátartozóira – mondta Alexander Söderlund, a mieink ellen készülő norvégok támadója. – A megbeszélésen azt mondták, mindent kézben tartanak, biztonságban vagyunk, ez némileg megnyugtatóan hatott ránk.”

„Elképesztően szomorú ez, ami az egész világot megérintette” – fogalmazott Markus Henriksen.

„Tudjuk, hogy biztonságban vagyunk, sokan figyelnek ránk és védenek minket, úgyhogy a futballra kell koncentrálnunk. Meg kell próbálnunk félrerakni a negatív gondolatokat, és a magyarok elleni meccsre összpontosítani, viszont mi is csak emberek vagyunk, természetes, hogy hatással vannak ránk ezek a dolgok.”

Fokozott biztonsági intézkedések

Az MLSZ és az UEFA egyeztetve a rendőrség az eredeti biztosítási tervben foglaltakat meghaladó fokozott közterületi jelenlétet biztosít a szurkolók érkezési és távozási útvonalán. A rendezvényt megelőzően a mérkőzés helyszínét tűzszerészek vizsgálják át, a stadion környékét a rendőrség folyamatosan tűzszerész járőrszolgálattal is biztosítja Az MLSZ döntése szerint a kapunyitás időpontja megváltozott, azt a szervező 18 óra 15 percre módosította, a rendőrség ezért kéri a rendezvényre érkező szurkolókat, hogy idejében induljanak el, mert a beléptetéskor alaposabb ruházat- és csomagátvizsgálás lesz.

Stefan Johansen, a norvég válogatott és a Celtic középpályása is hasonlóan látja a helyzetet.

„Volt egy biztonsági találkozó, ezen megnyugtattak minket. Profinak kell maradnunk, és nem gondolni a történtekre, nekünk ez a munkánk, amit itt teszünk.”

A korábban, a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány és Per Ciljan Skjelbred is szólt néhány szót a sajnálatos eseményekről.

„Lélekben a sérültekkel és az áldozatok családjaival vagyunk – kezdte Högmo. – Az amerikai polgárjogi harcos, Martin Luther King egyik mondását tudom csak citálni: »A sötétség nem vezethet ki a sötétségből, csak a fény. A gyűlölet nem szabhat határt a gyűlöletnek, csak a szeretet«.”

„Azokat a napokat éljük, amikor korántsem olyan fontos a futball – így Skjelbred. – Amikor az emberek a családtagjaikat gyászolják, a labdarúgás jelentősége eltörpül, bármennyire is fontos nekünk ez a játék. De muszáj pályára lépni, és a történtekhez képest bármennyire is lényegtelennek tűnik a labdarúgás, igyekszünk a feladatunkra koncentrálni, jó meccset játszani, és természetesen továbbjutni. Ez a célunk.”

A Magyarország–Norvégia Eb-pótselejtező visszavágója 20.45-kor veszi kezdetét, az első találkozó 1–0-s magyar sikerrel zárult.

EB 2016
PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ

20.45, Groupama Aréna: Magyarország–Norvégia (Tv: M4 Sport) – élő, szöveges tudósítás a Nemzeti Sport Online-on!

EGÉSZ NAPOS ÉLŐ FELVEZETÉSÜNKET, FOLYAMATOS HÍRFOLYAMUNKAT ITT TALÁLJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik