U19: Storck elmondta, miért nem lesz ott Tajti a selejtezőn

Vágólapra másolva!
2015.09.09. 19:42
Bernd Storck szövetségi kapitány az MLSZ sportigazgatójaként reagált a Barcelona légiósa, Tajti Mátyás hétfői Facebook-bejegyzésére, amelyen a játékos azt írta, a szövetség azért nem hívta meg a szeptember végi U19-es Eb-selejtezőre, mert a Barcelona nem engedte el a nemzeti csapat háromnapos összetartására.

„Négyszer is hívtuk Tajtit, de a Barcelona minden egyes alkalommal megtagadta, hogy elengedje – idézte a Tajti Mátyás kiemelkedő képességeit külön kiemelő Bernd Storckot az utanpotlassport.hu. – Sören Osterland szövetségi edzőnek éppen ezért nem volt lehetősége arra, hogy beépítse a csapatba, amire szükség lett volna, hiszen a futball nem egyéni játék. Ahhoz, hogy Horvátországban érvényesíteni tudjuk a stílusunkat, minden egyes fiatalnak ki kell vennie a részét a felkészülési munkából. Akkor játszhatunk csak csapatként. A legjobb U19-es játékosok együtt gyakorolnak ezekben a pillanatokban is, hogy elérjék a céljukat Horvátországban, de ő nincs velük. Az összetartások nélkül még csak meg sem ismerhette társait, így nagyon nehezen lehetett volna a csapat tagja. Ez az oka annak, hogy nem küldhettünk neki meghívót az Eb-selejtezőre." Bernd Storckot az utanpotlassport.hu. – Sören Osterland szövetségi edzőnek éppen ezért nem volt lehetősége arra, hogy beépítse a csapatba, amire szükség lett volna, hiszen a futball nem egyéni játék. Ahhoz, hogy Horvátországban érvényesíteni tudjuk a stílusunkat, minden egyes fiatalnak ki kell vennie a részét a felkészülési munkából. Akkor játszhatunk csak csapatként. A legjobb U19-es játékosok együtt gyakorolnak ezekben a pillanatokban is, hogy elérjék a céljukat Horvátországban, de ő nincs velük. Az összetartások nélkül még csak meg sem ismerhette társait, így nagyon nehezen lehetett volna a csapat tagja. Ez az oka annak, hogy nem küldhettünk neki meghívót az Eb-selejtezőre."

A magyar U19-es válogatott szeptember második felében vesz részt Eb-selejtező négyes tornán Horvátországban, a házigazdák mellett Kazahsztán és Montenegró lesz az ellenfél. A csoportból két csapat biztosan továbbjut az elitkörbe, akárcsak a 13 selejtezőcsoport legjobb harmadik helyezettje.

A teljes cikket az utanpotlassport.hu-n olvashatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik