Király, a „40 éves sátán!” Megint minden sz…rul alakult - finn visszhang

Vágólapra másolva!
2015.06.14. 08:52
null
A finn szurkolók Paatelainen távozását követelték (Fotó: mtv.fi)
 „Megint minden sz…rul alakult” – mondta a Finnország–Magyarország (0–1) Eb-selejtezőt követően a hazaiak támadója, Roman Eremenko. A csapatkapitány, Niklas Moisander szerint be kell látni, hogy ennyit tudnak, miközben a finn szurkolók finoman jelezték Mixu Paatelainen szövetségi kapitánynak, hogy mennie kellene... Finn visszhang a Magyarországtól elszenvedett újabb vereség után.
PAATELAINEN NEM MOND LE
„Nem fogok lemondani! Ez a mi szintünk, ami ráadásul nincs túl közel az európai élmezőnyéhez. Nagyon sokat kell tenni a finn futball fejlesztése érdekében, a munka pedig folytatódik. Én is folytatom holnaptól. Azért érkeztem, hogy fejlesszem az ország labdarúgását, s ezt fogom tenni a jövőben is” – mondta a meccs után a finnek szövetségi kapitánya, Mixu Paatelainen.

„Nagy lehetőséget szalasztottunk el, szorossá tehettük volna a csoportot, a meccs előtt azt hittük, hogy győzhetünk – idézte az iltalehti.fi a Magyarországtól elszenvedett 1–0-s vereség után Roman Eremenkót, a finnek támadóját. – Aztán persze megint minden sz…rul alakult.”

„Nem tudom, ennek mi volt az oka” – rázta meg a fejét a roppant csalódott támadó.

„Szeretek szabad szerepben futballozni, talán ha több labdát kapok, jobb lett volna” – fogalmazott a saját pozíciójáról Eremenko (a finn karácsonyfa-felállásban a csatár mögött játszik).

A CSZKA Moszkva támadója a 40. életévében járó „mackónadrágos” (ahogy a finn tudósítás említi) Király Gáborról is szót ejtett, azok után, hogy a magyar kapus a finnek legveszélyesebb helyzeténél, éppen Eremenko jobb alsóba tartó lövését hárította nagy bravúrral.

„Nagy helyzet volt, nem tudom felfogni, hogyan védhette. Olyan, mint egy negyvenéves sátán” – „bókolt” a finn játékos, aki kicsit öregbítette a még csak 39 esztendős kapusunkat.

Eremenko zárásként hozzátette, most kéthetes nyaralás következik, és néhány sör elfogyasztása közben igyekszik elfelejteni a történteket.

Roman Eremenko nagyon csalódott volt a meccs után (Fotó: iltalehti.fi)
Roman Eremenko nagyon csalódott volt a meccs után (Fotó: iltalehti.fi)

A finnek egy másik játékosa, a Sampdoria védője, Niklas Moisander a finnek szövetségi kapitányával értett egyet a lefújást követően.

„Pocsék érzés, de igaza van Mixu Paatelainennek, egyszerűen nem vagyunk elég jók – ismerte el a finnek csapatkapitánya – Mindent beleadtunk, derekasan küzdöttünk, de ez kevésnek bizonyult.

Moisander kifejtette, Magyarország azt a szoros védekezést hozta, amire számítottak, a finn védő a némi magyar fizikai fölény és a nagyobb rutin számlájára írta a mieink sikerét.

„Sorozatban hatszor kaptunk ki, nagyon rossz szériában vagyunk” – tette hozzá szomorúan Moisander.

A finn szövetségi kapitány a mérkőzést követően azt hangsúlyozta, hogy az újabb vereség ellenére nem hajlandó lemondani. A finn drukkerek azonban a mérkőzés alatt már a távozását követelték – felemelt cipőkkel jelezték Paatelainennek, hogy mennie kellene...

EB-SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Finnország–Magyarország 0–1 (Stieber 82.)
Feröer–Görögország 2–1

Észak-Írország–Románia 0–0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 6 4 2 7–1 +6 14
2. Észak-Írország 6 4 1 1 8–4 +4 13
3. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 5–3 +2 11
4. Feröer 6 2 4 4–8 –4 6
5. Finnország 6 1 1 4 5–8 –3 4
6. Görögország 6 2 4 2–7 –5 2

A CSOPORT TOVÁBBI MENETRENDJE
Szeptember 4.:
Magyarország–Románia, 20.45

Görögország–Finnország 20.45
Feröer–Észak-Írország 20.45

Szeptember 7.:
Észak-Írország–Magyarország, 20.45

Finnország–Feröer 20.45
Románia–Görögország 20.45

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik