Női válogatott: második helyet ért a döntetlen

Vágólapra másolva!
2013.03.11. 19:26
A magyar női labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott a walesi csapattal a Portugáliában zajló Algarve-kupa csoportküzdelmeinek hétfői záró fordulójában, és a C-csoport második helyén végzett Mexikó mögött, ami azt jelenti, hogy szerdán a 9. helyért játszhat.

Nehezítette Vágó Attila csapatának dolgát, hogy Jakabfi Zsanett – az eredeti terveknek megfelelően – hazautazott a tornáról, vagyis az egyik legfontosabb játékos nem szerepelhetett a walesiek elleni mérkőzésen..

„Az első félidőben ijedten, bátortalanul, megilletődve játszottunk, rá sem ismertem a csapatra az első meccsek bátor játéka után – értékelt a mérkőzés után Vágó Attila szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – A szünetben taktikát változtattunk, és a fordulás után mint ha kicserélték volna a csapatot, innentől már rólunk szólt a találkozó. Nagy csata volt a mai, ha az első félidőt nem rontjuk el, nyerhettünk volna, ha a helyzetek számát vesszük alapul, győzelmet szalasztottunk el. Ugyanakkor a döntetlennel is elégedettek vagyunk, mert sikerült megszereznünk a csoport második helyét, és a világ élvonalához tartozó riválissal játszunk a kilencedik helyért.”

Az Algarve-kupán az A- és a B-csoportban a világ élvonalához tartozó négy-négy csapat szerepel, és ezeknek a csoportoknak az első helyezettjei az 1., a másodikak a 3., a harmadikok pedig az ötödik helyért játszanak. A C-csoport győztese az A- és a B-csoport „jobbik" utolsója ellen játszik a hetedik, míg a második helyezettje – azaz a magyar válogatott – a „rosszabbik" utolsóval, azaz Izlanddal találkozik szerdán a kilencedik helyért.

A magyarok múlt szerdán 1–0-ra kikaptak Mexikótól, majd pénteken 2–0-ra legyőzték a házigazda portugálokat.

NŐI LABDARÚGÁS, ALGARVE-KUPA, C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–WALES 1–1 (0–1)
MAGYARORSZÁG:
Szőcs Réka – Szeitl Szilvia (Tóth I Alexandra, 88.), Tálosi Szabina, Vesszős Mercédesz (Sipos Lilla, 46.), Demeter Réka (Tóth II Alexandra, 14.) – Szarvas Alexandra (Pádár Anita, 46.), Smuczer Angéla (Szabó Boglárka, 63.), Gaál Tímea, Kaján Zsanett (Szuh Erika, 63.) – Csiszár Henrietta, Vágó Fanni. Szövetségi kapitány: Vágó Attila
A magyar egyenlítő gólt Csiszár Henrietta fejelte a 76. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik