Labdarúgás: U21-es válogatottunkra is hatással lehet a bosnyákok kizárása

Vágólapra másolva!
2010.07.20. 09:23
Alapjaiban változtathatja meg az U21-es válogatott sorsát, ha a Nemzetközi, illetve az Európai Labdarúgó-szövetség is kizárja soraiból Bosznia-Hercegovinát. A hátralévő időszakban a magyar csapattal még kétszer találkozó bosnyákok bűne, hogy nincs egységes futballvezérkaruk.

A boszniai szövetséget jelenleg a három legnagyobb népcsoport (bosnyák, szerb, horvát) egy-egy képviselője irányítja, a FIFA és az UEFA viszont többször is felszólította az érintetteket, hogy csak egy vezetőt hajlandó elismerni. A szövetség már szavazott a kérdésről, a hatvan tag nemhogy az elvárt kétharmados, de még az egyszerű többséget sem tudta összehozni, mindössze 27-en támogatták a nemzetközi szervek javaslatát.

Az Egervári Sándor vezette U21-es válogatottunk a harmadik helyen áll az Eb-selejtezőcsoportjában, s ha megnyeri a hátralévő három mérkőzését, csupán egy lépésre lesz az olimpiától. A jövő évi Európa-bajnoki döntő ugyanis egyben olimpiai selejtező is, és a finálé nyolc csapata közül az első öt utazhat Londonba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik