Megvan az újabb kötelező győzelem: Luxemburg oda-vissza kipipálva

Vágólapra másolva!
2009.06.10. 21:44
Az U21-es Európa-bajnoki selejtező 3. csoportjában Magyarország lejátszotta második mérkőzését is, a szombati 3–0-s siker után ezúttal idegenben győzte le 1–0-ra Luxemburgot. A gólt az első félidőben Filkor Attila szerezte. Ezzel a mieink vezetik csoportjukat, persze az igazán nehéz mérkőzések csak ezután jönnak majd.
Filkor Attila szerezte a mieink vezető gólját
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Filkor Attila szerezte a mieink vezető gólját
Filkor Attila szerezte a mieink vezető gólját
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Filkor Attila szerezte a mieink vezető gólját

Mint emlékezhetünk rá, győzelemmel kezdte az Eb-selejtezősorozatot az U21-es (olimpiai) válogatott: a holland Wilco van Buuren irányította együttes a szombati győri összecsapáson 3–0-ra legyőzte a csoport leggyengébbnek tartott szereplőjét, Luxemburg csapatát. A mai újabb ellenük vívott mérkőzés után hat pontra számítottunk, igaz, annak azért figyelmeztetőnek kellett lennie, hogy korábban Wales csak gól nélküli döntetlenre volt képes Luxemburgban…

A Dudelange-ban sorra kerülő visszavágóra nem tarthatott a magyar csapattal Németh Krisztián, aki a győri találkozón combsérülést szenvedett, és bár a támadó kiválása kétségtelenül veszteség, az újabb három pontot nélküle is illett begyűjteni.

Így vélekedett a védelem egyik pillére, Debreceni András is:

„Háromgólos különbség feltétlenül volt a két csapat között a győri összecsapáson, mi több, ha a támadásbefejezéseknél pontosabbak vagyunk, még simább lehetett volna a győzelem – mondta a keddi megérkezést követően Debreceni András a Nemzeti Sportnak. – Úgy gondolom, szerdán támadóbb szellemű ellenfél vár ránk, ám türelmes futballal a házigazdára tudjuk erőltetni akaratunkat. Videón láttuk Luxemburg nulla nullás meccsét Wales ellen, amelyen a vendégek rossz helyzetkihasználásuk miatt csupán egy pontot szereztek. Számunkra csak a győzelem elfogadható, ennek szellemében lépünk pályára.”

Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó szakmai stáb vezetője a Gulácsi Péter – Lázár Pál, Korcsmár Zsolt, Debreceni András, Présinger Ádám - Varga József, Gyömbér Gábor – Filkor Attila (Gál András a 85. percben), Koman Vladimir (Szakály Dénes a 70. percben), Pátkai Máté (Huszák Tamás a 75. percben) – Szilágyi Péter összeállításban szerepeltette együttesünket.

Már az első félidőben megszereztük a vezetést az idegenbeli találkozón, Filkor Attila lőtte a mieink gólját a 22. percben. A Varga József által előreívelt labdát Filkor 15 méterről csúsztatta a kapus felett a hálóba. A különbség tovább is nőhetett volna, ám a héten az MTK-ból a Fehérvárhoz igazoló Présinger Ádám büntetőt hibázott – számolt be róla az mlsz.hu.

A második félidőben is a fiataljaink domináltak, de már nem változott az eredmény, megőriztük egygólos vezetésünket.

"Nagyon fontos győzelmet arattunk, főleg annak tudatában, hogy következő ellenfelünk, Wales csak gólnélküli döntetlent játszott Luxemburg otthonában - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Wilco van Buuren. - Csapatunk mindkét meccsen összehangoltan tette a dolgát, ennek hat pont lett az eredménye, és úgy gondolom, mindkét sikerünkre rá is szolgáltunk."

A győzelem azt jelenti, hogy a magyar csapat százszázalékos mérleggel vezeti a csoportját, bár az igazán keménynek ígérkező mérkőzések csak ezután jönnek.

A folytatásban Wales, Bosznia-Hercegovina és Olaszország vár a magyar U21-es válogatottra – a sorban a következő megméretés augusztus 12-én Walesben lesz.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ

3. CSOPORT
Luxemburg–Magyarország 0–1 (0–1) (Filkor Attila 22.)


A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Magyarország 2 2 0 0 4–0 6
2. Wales 2 1 1 0 5–1 4
3. Luxemburg 4 0 1 3 1–9 1
4. Olaszország 0 0 0 0 0–0 0
5. Bosznia-Hercegovina 0 0 0 0 0–0 0
A tíz csoportelső és a négy legjobb második helyezett jut tovább. A 14 csapat oda-visszavágóval dönti el, melyik hét gárda vehet részt a kontinensviadalon. Ez egyben olimpiai selejtező is, az Eb négy legjobbja kvalifikálja magát a 2012-es londoni játékokra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik