Gosztonyi és Bajner parádés játékával könnyed magyar siker

Vágólapra másolva!
2008.10.20. 19:36
Hétfőn Tiszaújvárosban és Nyíregyházán a Skócia–Azerbajdzsán és a Magyarország–San Marino mérkőzésekkel megkezdődött az U19-es Eb-selejtezőtorna, ahonnét az első két helyezett jut tovább a selejtezők tavasszal esedékes elitkörébe. Az első fordulóban Skócia 1–1-s döntetlent ért el Azerbajdzsán ellen, míg a Wilco van Buuren irányította magyar együttes könnyedén győzte le 6–0-ra San Marinót.
Gosztonyi András négy gólpasszával a mezőny egyik legjobbja volt
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Gosztonyi András négy gólpasszával a mezőny egyik legjobbja volt
Gosztonyi András négy gólpasszával a mezőny egyik legjobbja volt
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Gosztonyi András négy gólpasszával a mezőny egyik legjobbja volt
A magyar válogatott előzetesen legnagyobb riválisának tartott Skócia 1–1-s döntetlent játszott a héten hazánkban megrendezésre kerülő U19-es Eb-selejtezőtorna nyitómérkőzésén Tiszaújvárosban Azerbajdzsán ellen.

A mieink így abban a tudatban léphettek pályára Nyíregyházán San Marino ellen, hogy egy győzelemmel rögtön a csoport élére kerülünk.

Nos, Wilco van Buuren csapata érvényesítette a papírformát és fölényes győzelmet aratott San Marino ellen.

A 11. percben Gosztonyi András középre passzolt labdájába a menteni igyekvő Della Valle olyan szerencsétlenül (magyar szempontból szerencsésen) ért bele, hogy az a vendégek kapujában kötött ki .

Húsz perccel később ismét Gosztonyi adott középre, a labdára ezúttal Tamási Zsolt érkezett, aki a kapu közepébe passzolt.

A 35. percben végképp eldőlt a találkozó: Takács Péter 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A második félidő ezt köbvetően már csak formalitás volt.

A kísérleti jelleggel ezen a tornán kipróbált öt játékvezető, no meg a meccsre kilátogató mintegy 1000 néző azt láthatta, ahogy a végig nagy fölényben játszó magyar válogatott végül 6–0-s győzelmet arat.

A magyar csapat két legjobbja a négy gólpasszt jegyző Gosztonyi és a West Ham légiósa, a második félidőben mesterhármast szerző Bajner Bálint voltak.

U19, EB-SELEJTEZŐ

1. FORDULÓ, NYÍREGYHÁZA
MAGYARORSZÁG–SAN MARINO 6–0 (3–0)
Nyíregyháza, 1500 néző. Vezette: Perez (A. Fernandez, Carballo, M. Fernandez, Miranda) – spanyok
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fazekas G., Simon Á., Vattai (Máté 80.), Tóvizi – Takács P., Iszlai – Gosztonyi (Hajdu Zs., 87.), Tamási, Varga R. (Frank, 59.) – Bajner
Szövetségi edző: Wilco van Buuren
SAN MARINO: Manzaroli – Colonna – Giardi (Ghinelli, 76.), Salvatori, Della Valle, Benvenuti (Ciavatta, 70.) – Buscarini, Gasperoni, Guerda, Rinardi – Momeche (Zafferini, 65.)
Szövetségi edző: Roberto Marcucci
Gólszerző: Della Valle (öngól, 1–0) a 11., Tamási (2–01) a 30., Takács P. (3–0) a 35., Bajner (4–0) a 73., Bajner (5–0) a 86., Bajner (6–0) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Wilco van Buuren: – Nagyon jól mutat az eredmény, hiszen szereztünk hat gólt, de ettől is fontosabb, hogy különösen az első félidőben visszaköszönt mindaz amit az elmúlt napokban gyakoroltunk.
Roberto Marcucci: – Mind fizikálisan, mind pedig technikai képzettség terén fölénk nőttek a magyarok, és ez az eredményben is megmutatkozott.

1. FORDULÓ, TISZAÚJVÁOS
Skócia–Azerbahdzsán 1–1

AZ EB-SELEJTEZŐTORNA TOVÁBBI PROGRAMJA
10. 22., szerda
Skócia - San Marino Tiszaújváros, 14:30
Azerbajdzsán – Magyarország Nyíregyháza, 17:30
10. 25., szombat
Magyarország – Skócia Nyíregyháza, 14:30
San Marino – Azerbajdzsán Tiszaújváros, 14:30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik