Feczesin Róbert és Tőzsér Dániel góljával megvan a három pont

Vágólapra másolva!
2007.10.13. 18:11
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-0-ra verte Málta együttesét Európa-bajnoki selejtezőn. Várhidi Péter együttese Feczesin Róbert révén szerzett vezetést, majd a második félidőben Tőzsér Dániel gyönyörű szabadrúgásgóllal állította be a végeredményt.
Feczesin gólja után ünnepelnek a magyar játékosok
Németh Ferenc
Feczesin gólja után ünnepelnek a magyar játékosok
Feczesin gólja után ünnepelnek a magyar játékosok
Németh Ferenc
Feczesin gólja után ünnepelnek a magyar játékosok


EB-SELEJTEZŐ

Helyszín: Szusza Ferenc-stadion
Nézőszám: 8000
Játékvezető: Karen Nalbandjan
Asszisztensek: Gegam Vardanjan, Arsak Knjazjan (örmények)
Tudósító: Petrovics Tamás
A KEZDŐCSAPATOK:
MAGYARORSZÁG MÁLTA
1 Fülöp 1 Haber
5 Szélesi 17 Scicluna
3 Vaskó 6 Dimech
4 Juhász R. 4 Said
14 Balogh B. 3 Azzopardi
6 Vass 11 Mallia
8 Tőzsér 8 Briffa
17 Filkor 7 Sammut
11 Gera 10 Woods
7 Dzsudzsák 9 Mifsud
9 Feczesin 13 Schembri
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Várhidi Péter Dusan Fitzel
Gólszerző: Feczesin (34.) Tőzsér (77.)
Csere: Filkor helyett Buzsáky (75.) Feczesin helyett Rajczi (83.) Dzsudzsák helyett Leandro (87.) illetve Sammut helyett Nwoko (66.) Schembri helyett Scerri (83.) Woods helyett Bajada (90'+1)
Sárga lap: Woods (10.), Juhász (52.)


Az olaszok elleni bravúros győzelem után újra fókuszba került a labdarúgó válogatott, és ezt a státuszt az azt követő két Eb-selejtezőn lelkes és jó játékával meg is tudta tartani.

Azonban Málta ellen volt törlesztenivalója Várhidi Péter csapatának, hiszen egy évvel ezelőtt a magyar együttes kikapott a szigetországban, és akkor ez Bozsik Péter állásába került. Már csak a becsület visszaállítása miatt is fontos volt a továbbjutás szempontjából sajnos már tét nélküli találkozó.

A mérkőzés elején rögtön Feczesin került helyzetbe, és ekkor úgy látszott a magyar válogatott nagy lendülettel kezdi a mérkőzést, és sorra alakítja ki a helyzeteket.

A folytatás azonban igazolta a szövetségi kapitány várakozásait, hiszen az ellenfél masszív védőmunkával, és taktikus, érett játékkal biztosan őrizte kapuját a góltól. Egy ízben azonban csak a szerencse, illetve a kapufa mentette meg Haber kapuját a góltól Gera fejesénél, ám a félidő derekán Feczesin közeli csúsztatásánál már ünnepelhetett a Szusza Ferenc-stadion lelkes közönsége.

A második játékrészt úgy kezdte a magyar válogatott, hogy hamar el akarja dönteni a három pont sorsát. Hatalmas lendülettel támadott a csapat, lövésekkel próbálkozott, rengeteg szögletet kiharcolva nyomást gyakorolt a vendégcsapat kapujára.

Azonban a máltaiak Haber kapus remek formájának köszönhetően sokáig tartani tudták az eredményt, de ekkor erejükből már csak a védekezésre futotta.

A mérkőzés hajrájához közeledve Tőzsér Dániel egy ragyogó szabadrúgásgóllal eldöntötte a meccset, bizonyítva kiváló rúgótechnikáját.

A győzelem tehát megvan, így némiképp helyreállt a válogatott tekintélye a máltaiakkal szemben. Így vélhetően tovább élvezve a közvélemény, és a szurkolók támogatását, Várhidi Péter együttese haladhat tovább a megkezdett úton.
Csak így tovább!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik