U21-es Eb-selejtező: hat gólt lőttek San Marinónak a magyarok

Vágólapra másolva!
2007.09.07. 22:53
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott San Marino vendégeként, Serravalléban. Róth Antal szövetségi edző együttese szerdán Szerbiával találkozik a Szusza Ferenc Stadionban.
Szalai Ádám (balra) triplázott a miniállam csapat ellen
Imago
Szalai Ádám (balra) triplázott a miniállam csapat ellen
Szalai Ádám (balra) triplázott a miniállam csapat ellen
Imago
Szalai Ádám (balra) triplázott a miniállam csapat ellen

Az mlsz.hu jelentése szerint a Bogdán Ádám – Sipos Tamás, Kovács Gábor, Guzmics Richárd, Varga Róbert – Ludánszki István (Szabó Ádám, a 78.), Demjén Gábor – Farkas Balázs (Szatmári Lóránd, a 85.), Hrepka Ádám (Szakály Péter, a 67.), Ivancsics Gellért – Szalai Ádám összeállításban szereplő magyar válogatottban Szalai Ádám, a Real Madrid tartalékcsapatának (Castilla) játékosa három gólt szerzett.

A vezetést Szalai szerezte meg a 7. percben, de aztán a San Marinó-iak hamarosan egyenlítettek.

A félidő hajrájában Farkas Ádám révén ismét előnyhöz jutottak a mieink, majd Ivancsics Gellért, a Bp. Honvéd szélsője alakította 3-1-re az állást.

A 69. és a 75. percben Szalai megszerezte önmaga második és harmadik gólját, s ezzel már 5-1-re vezetett a csapat, míg a kegyelemdöfést Szabó Ádám adta meg a 88. percben (1-6).

„Nagyon örülök a fölényes győzelmünknek, és annak is, hogy a mérkőzést végig a kezünkben tudtuk tartani” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Róth Antal.

„Bár egy figyelmetlenséget követően egyenlített a hazai csapat az első félidő közepén, de végig mi kezdeményeztünk. Jártam már San Marinóban, és akkor igen nehezen született meg a magyar siker, ma azonban a végén már kimondottan élvezték a játékosok a mérkőzést, így elértük céljainkat, és sikerrel hangoltunk a szerdai hazai Eb-selejtezőre.”

LABDARÚGÁS, U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ:
San Marino-Magyarország 1-6 (1-2)
A magyar csapat gólszerzői: Szalai (7., 69., 75.), Farkas Á. (44.), Ivancsics, Szabó Á. (88.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik