Nyert a magyar válogatott, Priskin Tamás beérte Bene Ferencet

Vágólapra másolva!
2007.03.28. 20:16
Megnyerte első tétmérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott Várhidi Péter kapitánykodása alatt a 2008 Európa-bajnokság selejtezőinek C csoportjában. Priskin Tamás sorozatban az ötödik meccsén szerzett gólt, és ezzel megismételte Bene Ferenc 1966-os teljesítményét.
Priskin Tamás duplán örülhetett
Priskin Tamás duplán örülhetett
Priskin Tamás duplán örülhetett
Priskin Tamás duplán örülhetett

EB-SELEJtEZŐ, C CSOPORT

Helyszín: Szusza Ferenc-stadion
Nézőszám: 4 000
Játékvezető: Martin Ingvarsson (svéd)
Asszisztensek: Fredrik Nilsson, Magnus Sjöblom (mindketten svédek)
A KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG MOLDOVA
1 Végh 1 Pascenco
2 Csizmadia 2 Golovatenco
5 Balogh B. 3 Gojocari
4 Juhász 5 Epureanu
3 Bodor 9 Bordian
7 Vadócz 4 Olekszics
6 Tóth B. 7 Ivanov
8 Tőzsér 6 Comlionoc
10 Hajnal 8 Gorneencov
11 Gera 11 Bugaiov
9 Priskin 10 Frunza
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Várhidi Péter Igor Dobrovolszkij
Gólszerző: Priskin (9.), Gera (63.)
Csere: Balogh helyett 15 Vaskó (36.), Hajnal helyett 13 Huszti (64.), Priskin helyett 16 Tisza ill. Ivanov helyett 17 Namesco (46.), Frunza helyett 14 Alekszejev (46.), Comlionoc helyett 18 Zmeu (67.)
Sárga lap: Priskin (45.) ill. Bugaiov (71.)

Csakúgy, mint a Montenegró elleni mérkőzésen jól kezdett a magyar csapat, hiszen egy formás támadás végén Priskin Tamás szerezte meg a vezetést. A Watford támadójának tehát kilenc percre volt szüksége ahhoz, hogy beállítsa Bene Ferenc 1966-ban elért sorozatát. A fiatal csatárnak ugyanis ez az ötödik mérkőzése zsinórban, amelyen betalált.

A félidő derekához érve egy pillanatra „megállhatott az ütő” minden magyarban, aki nézte a mérkőzést, hiszen egy kisebb kavarodás után Bugajov passzolt közelről Végh Zoltán kapujába, de Ingvarsson játékvezető szerencsénkre les miatt érvénytelenítette a találatot.

Az első játékrész nem hozott sem nagy iramot, sem közönségszórakoztató játékot, a magyar csapatból mindössze Gera növelhette volna az előnyt, de a West Bromwich középpályása elvétette Pascenco kapuját.

Gera Zoltán (pirosban) küzdött, hajtott és még gólt is szerzett
Gera Zoltán (pirosban) küzdött, hajtott és még gólt is szerzett

A szünet után Várhidi Péter tanítványai nagyobb elánnal jöttek ki az öltözőből, és a játékrész elején kétszer is a vendégek kapujának felső lécén csattant a labda. Előbb Pascenco ügyetlenkedésére volt szükség Vadócz beadása után, majd két perccel később Priskin távoli próbálkozása találta el a kapufát.

A hatvanharmadik percben aztán góllá érett a második félidei magyar fölény: ekkor Hajnal szabadrúgása után Gera belsőzött kapásból a vendégek kapujába.

A hajrához közeledve még Huszti, Priskin és Vadócz is növelhette volna a magyar előnyt, de mind a három játékos tévedett egy keveset így az eredmény már nem változott.

Várhidi Péter csapata a második játékrészben sokkal jobban játszott, és helyenként tetszetős játékkal szórakoztatta a közönséget. A fiatal csapat a mérkőzés második felében látottak alapján teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik