Légióssors: Külföldiként többet kell teljesítenem! - Lázár Pál

Vágólapra másolva!
2011.09.18. 14:12
A Galatasaray elleni vasárnapi mérkőzésnél is fontosabb lesz a Samsunspor életében a Trabzonspor elleni jövő szerdai bajnoki – legalábbis a samsuni hagyományok alapján. Lázár Pál, a török élvonal újoncának magyar védője nem tesz különbséget a két összecsapás között. Edzője, Vladimir Petkovic intelme alapján készül, amelynek lényege: a légiós duplán teljesítsen, különben az oldalvonalon kívül találja magát.

„A Samsunspor történetében kiemelkedő mérkőzést játszunk vasárnap, de jó néhány csapattársam esetében erről nem vagyok meggyőződve. Nekik nem számít újdonságnak, hogy a korábbi UEFA-kupa-győztes lesz az ellenfél, előző török klubjaikban gyűjtöttek elég tapasztalatot. Jövő szerdán a Trabzonspor lesz a vendégünk, az a csapat, amely a Bajnokok Ligájában Milánóban legyőzte az Intert. Samsunban ez a csúcsmeccs – amelyet nem veszíthetsz el. Ezt már akkor jelezték a szurkolók, amikor ide szerződtem” – mondta a válogatott jobbhátvéd a Nemzeti Sportnak.

Lázár a felkészülés során a középpályán „találta magát”, de edzője végül a négy középpályásos hadrend helyett 4–3–3-ban játszatja a Samsunsport a bajnokikon – így a magyar légiós visszament szokásos helyére, jobbhátvédbe.

„Az edzőnk ugyanúgy megköveteli tőlem a támadások segítését, mintha egy sorral feljebb játszanék, de nem csinált belőle ügyet, hogy viszonylag ritkán indultam meg előre, félidőnként két-három felfutást vállaltam. Kezdek felnőni, felfogni, hogy mit is jelent az „először azt a feladatot végezd el hibátlanul, amivel megbíztak” mondat. Ez legyen meg először, aztán jöhet a plusz. Magyarországon gyakran szeleburdi voltam. Törökországban már az edzőmeccseken kiderült: ha rosszul döntesz, az ellenfél könyörtelenül kihasználja a hibádat” – mondta szerepéről Lázár.

„Mindenre készülök, amire csak lehet. Annyi mérkőzést nézek meg, amennyit az időm enged, mert ismerni akarom a mezőnyt. Az előző két és fél hónapban jelentősen megváltozott a gondolkodásom, noha korábban is céltudatosnak és a részletekre figyelő embernek tartottam magam. Profibb lettem. A Trabzon elleni összecsapás jelentőségére a helyiek hívták fel a figyelmemet, arra, hogy külföldiként többet kell teljesítenem a török futballistáknál – amiből csak előnyöm származik, a fejlődésemet szolgálja. Petkovic nem kertelt, a szemembe mondta. Komolyan vettem. Tudom, hogy ha valami apróság miatt egymás után két edzést kihagynék, a cserék között találnám magam. Vagy még ott sem.”

„A TISZTELET NEM EGYENLŐ A FÉLELEMMEL”: A LÁZÁR PÁLLAL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik