Frankfurt: „Lisztesnek türelem kell és nagyon jó játékos lehet”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 12:45
null
A tavaly a Leverkusen elleni El-nyolcaddöntőben is szerepelt Lisztes harciasságát is kiemelik Németországban (Fotó: Getty Images)
Miközben az Eintracht Frankfurt bejelentette, hogy 2027-ig meghosszabbította az alapembernek számító Robin Koch szerződését, a német sajtóban már a nyáron érkező, ferencvárosi Lisztes Krisztián játékát elemzik.

 

 

A 27 éves Robin Koch 2027-ig meghosszabbította szerződést az Eintracht Frankfurttal – jelentette be kedden a német klub. A sajtó kiemeli, hogy ez a harmadik olyan szerződéskötés ebben az idényben, amellyel már a következő évad csapatát készítik elő a 2022-ben Európa-liga-győztes klubnál. Január első napjaiban szerződtették a Nürnberg U21-es válogatott védőjét, Nathaniel Brownt, aki nyárig maradhat kölcsönben a másodosztályú csapatnál, az pedig már tavaly eldőlt, hogy idén nyáron Lisztes Krisztián is érkezik a Ferencvárostól.

A 18 éves magyar játékosról most egy elemzést közölt a fussball.news, melyben megszólalt Marijo Knez, aki annak a CAA Base ügynökségnek a vezetője, amely Lisztes frankfurti szerződését intézte.

„Lisztes Krisztián egy csiszolatlan gyémánt az európai labdarúgásban – erősítette meg Knez a Lisztes kapcsán Németországban már korábban is hangoztatott véleményt. Időre lesz szüksége, hogy megszokja a Bundesliga ritmusát, intenzitását, de egy kis türelemmel nagyon fontos játékossá válhat az Eintracht számára, sokat fejlődhet.”

A cikk szerzője Lisztes akaratosságát, mozgékonyságát, gyorsaságát emeli ki, hogy mindezeket az erényeit ötvözi édesapja, a Werder Bremennel német bajnokságot nyerő idősebb Lisztes Krisztián technikai képességeivel. Hozzáteszi, hogy mindezek miatt egy nagyon ígéretes játékost sikerült korán megszereznie Markus Krösche sportigazgatónak, olyan klubok elől, mint a szintén érdeklődő Dortmund vagy a Manchester City. Mint ismert, Lisztesért nyárig 4.5 millió eurót fizet a Frankfurt a Ferencvárosnak, de ez az összeg későbbi bónuszokkal együtt, különböző feltételek esetén 10.8 millió euróra is nőhet.

Lisztes nyáron távozik a Fraditól, ebben az idényben eddig 27 tétmeccsen nyolc gólt és négy gólpasszt ért el az FTC-ben, és nyolc mérkőzésen egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett az U21-es válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik