Légiósok: Az öltözőben nem beszélünk a háborúról – Koszta Márk

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 09:18
null
Koszta Márk (balra) két hete tért vissza Izraelbe, úgy érzi, hogy Haifában nincsenek veszélyben, és csapattársaival együtt készül a bajnokság folytatására (Fotó: Maccabi Bnei Reineh)
Koszta Márk, a Maccabi Bnei Raina támadója beszélt a folytatódó bajnokságról, a haifai helyzetről és a remélt gólszerzésről is.

 

Két hónapos kényszerszünet után folytatódik az izraeli első osztályú bajnokság, szombaton pályára lép Koszta Márk együttese, a Maccabi Bnei Raina is. Mint ismert, október 7-én tört ki a paleszetin–izraeli háború, amely miatt felfüggesztették a bajnokságot.

„Bár már korábban jelezte a klub a légiósoknak, hogy vissza kell térniük a csapathoz, a külföldiek még kértek néhány napot, hogy tisztábban láthassanak, s legjobb belátásuk szerint dönthessenek – mondta lapunknak Koszta Márk, a Maccabi Bnei Raina 27 éves támadója. – Győzködtek minket, hogy itt, Haifa környékén nincs probléma. Bevallom, volt bennem némi feszültség, amikor két hete úgy határoztam, én is visszarepülök Izraelbe, de szerencsére valóban nincs gond ezen a környéken, olyan az élet, mintha nem is lenne háború, pánikhangulatról szó sincs. Ettől függetlenül az emberben természetes módon benne van a félsz, nehogy történjen valami – ha újra eldurvulna a helyzet, akkor nyilván el lehet hagyni az országot, de erre nem is szeretnék gondolni. Nálunk az összes légiós csatlakozott a kerethez. Az öltözőben nem beszélünk a háborúról, tudatosan kerüli mindenki ezt a témát, azaz amennyire csak lehet, a futballra koncentrálunk. Szombaton fogadjuk az Asdodot, s bár a rivális az utolsó helyezett, erős a kerete. Ráadásul nem tudni, hogy a két hónapos kihagyás milyen hatással lesz a játékosokra, ki milyen formát mutat majd. Hasonló a szituáció, mint amikor a koronavírus-járvány alatt csak odahaza edzhettünk, aztán újraindult a bajnokság. Ami engem illet, előbb egyedül Magyarországon készültem, majd edzéslehetőséget kértem és kaptam a budaörsi vezetőedzőtől, ifjabb Bognár Györgytől, ott két hetet dolgoztam. Jó formában érzem magam, a napokban játszottunk felkészülési mérkőzést, kaptam hatvan percet, kifejezetten jólesett a mozgás.”

A Maccabi Bnei Raina jól kezdte a bajnokságot, öt bajnokin kilenc pontot szerzett, három döntetlen mellett kétszer is győzött.

„Célunk nem lehet más, mint folytatni a jó szériánkat! A bajnokság kiegyensúlyozott, bárki megverhet bárkit, ennek tudatában lépünk pályára. Eddig egy gólig jutottam a bajnokságban, de nem csatárként, hanem egy sorral hátrébb futballozom, ez a szerepkör is tetszik. Sűrű a programunk, egy héten belül három bajnoki vár ránk, aztán következik egy rövid szünet, s január másodikán már ismét pályára kell lépjünk. Várom a folytatást, gólokat akarok szerezni.”

IZRAEL
Ligat ha’Al
December 2., szombat
18.30:
Maccabi Bnei Raina–Asdod
Bnei Raina: Koszta Márk

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik