Légiósok: Lovrencsics fontos döntést hozott az életéről – új klubja is van

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 11:56
null
Lovrencsics Gergő szerződtetését bejelentette a horvát másodosztályú NK Solin (Fotó: <a href="https://www.instagram.com/p/CwPQFNmMO3M/?img_index=1" target="_blank">Instagram</a>)<br />
Az már korábban eldőlt, hogy a 44-szeres magyar válogatott Lovrencsics Gergő két év után távozik a horvát Hajduk Splittől, mostanra pedig kiderült, hogy a másodosztályú NK Solin szerződtette. A játékos a Nemzeti Sportnak elmondta, a klub utánpótlásában edzőként is számítanak rá. 

 

 

„A gyorsaságáról, technikás futballjáról és pontos keresztlabdáiról is közismert magyar jobbszélső, Lovrencsics Gergő támadásban kreativitást, védekezésben biztonságot adhat a csapatnak. Az ő érkezése új tapasztalatokat és stabilitást jelenthet a Solin számára” – idézi a sport.hrt.hr a horvát másodosztályú NK Solin hivatalos bejelentését.

A horvát források kiemelik, a 2016-os és a 2021-es Eb-n is szereplő Lovrencsicsnek lejárt a nyáron a szerződése a Hajduk Splitnél, amely 2021-ben szerződtette a Ferencvárostól, és amellyel kétszer is Horvát Kupát nyert. A támadóként és jobbhátvédként is bevethető labdarúgónak az NK Solin lesz a hetedik klubja profi pályafutása során a Budafok, a Pécsi MFC, a Lombard Pápa, a Lech Poznan, a Ferencváros és a Hajduk Split után.

Lovrencsics a Nemzeti Sportnak elmondta, ez a mostani átigazolás már túlmutat a labdarúgó-pályafutásán.

„A családdal fontos döntést hoztunk, úgy határoztunk, hosszabb távon is szeretnénk Horvátországban folytatni az életünket. Számomra és a feleségem számára is olyan lehetőségek nyíltak, ami miatt így döntöttünk és a gyerekek is nagyon szeretnek itt élni, kiválóan beszélnek már horvátul is. Ezért is fogadtam el az NK Solin egyéves szerződésajánlatát. A klubnál ugyanis már nemcsak játékosként, hanem edzőként is számítanak rám, a legkisebb korosztálynál kezdhetem el az edzői munkát, kezdetben egy asszisztens segítségével, közben pedig elvégzem majd az edzői munkához szükséges tanfolyamokat is” – nyilatkozta megkeresésünkre Lovrencsics az NK Solin keddi edzése után, melyen már ő is részt vett.

A futballista hozzátette, a Split városával tulajdonképpen egybeépült Solin másodosztályú klubja alapvetően fiatalokra épít. Azért is szerződtették, hogy tapasztalataival segítse a tehetségek fejlődését, a csapat célja dobogós helyezés elérése a másodosztályban.

Lovrencsics Gergő új csapata mezével (Fotó: facebook.com/official.nk.solin)
Lovrencsics Gergő új csapata mezével (Fotó: facebook.com/official.nk.solin)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik