Husztin semmi nem múlik, Feczesin távozna, Buzsáky kérői - körkép

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.07.17. 18:08
null
Huszti Szabolcson nem múlik a Hannoverhez való visszatérés (Fotó: Action Images, archív)
A hazánkban működő menedzserirodák közül a legtöbb külföldön játszó magyar labdarúgót az F-Group képviseli. Ügyfelei közül többen is hamarosan klubot válthatnak – mások mellett Futács Márkó (Portsmouth), Huszti Szabolcs (Zenit), Buzsáky Ákos (QPR) és Feczesin Róbert (Brescia) is új csapathoz szerződhet. A futballisták ügyeit intéző Filipovics Vladan menedzserrel áttekintettük az említettek, valamint néhány további játékos helyzetét.

A következő légiós, aki klubot vált, Futács Márkó lehet, aki az angol másodosztálytól búcsúzó Portsmouthtól a következő szezonban is a Championshipben szereplő Leicester Cityhez szerződhet.

Információink szerint a megállapodás tulajdonképpen megszületett: Futács három évre ír alá új csapatához, és már el is utazott a gárda ausztriai edzőtáborába. A szerződéskötés holnap válhat hivatalossá.

A játékost képviselő F-Group menedzseriroda részéről Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online kérdésére elismerte az előrehaladott egyeztetéseket, és megerősítette, hogy hamarosan pont kerülhet az átigazolás végére. Ugyancsak lezárulhat a napokban az orosz Zenittől a Hannoverhez tartó Huszti Szabolcs ügye is, de a menedzser szerint ebben a kérdésben alapvetően a németek kezében van a döntés.

„Azt szeretnék, hogy Huszti a Hannoverhez kerüljön, de a német sajtóban megjelent hírekkel ellentétben ez nem rajtunk múlik, hiszen Szabolcsot még féléves szerződés köti a Zenithez és az orosz egylet átigazolási díjat kér érte. A két klub tárgyal egymással, nekik kell megállapodniuk. Ha a Hannover kifizeti a kért összeget, akkor rajtunk nem fog múlni az egyezség" – nyilatkozta Filipovics Vladan, aki hozzátette, tudomása szerint jelenleg csak a németekkel folynak ennyire előrehaladott egyeztetések.

Mint ismeretes, a Hannover a héten már el is vinné Husztit az edzőtáborába, ezért várhatóan egy-két napon belül eldől, hogy a magyar légiós odaszerződik-e.

A szélső esetében tehát még nem vehető biztosra a váltás, szemben Buzsáky Ákossal, akivel kapcsolatban már beszámoltunk róla, hogy nem fogadta el az angol élvonalbeli Queens Park Rangers szerződéshosszabbítási ajánlatát, és mivel jelenleg szabadon igazolható, távozni fog. A középpályást az elmúlt napokban számos csapattal kapcsolatba hozta a szigetországi sajtó: a Premier League-ből a West Ham Uniteddel, a Championshipből pedig a Blackpoollal, a Cardiff-fal, a Nottinghammel és a Bristol Cityvel.

„Csapatneveket nem említenék, de valóban van több komolyabb érdeklődés is a Championshipből. Buzsáky számára nem az a legfontosabb szempont, hogy elmondhassa magáról, Premier League-együttes játékosa, hanem hogy fontos szerepet szánjanak neki és komoly célokért küzdhessen. Ezt adott esetben egy másodosztályú gárda is képes biztosítani. A QPR korrekt ajánlatot tett, de csak egy évben gondolkodtak, ezért nem fogadtuk el. Ugyanakkor nem szeretnénk kapkodni, több ajánlatot is szeretnénk meghallgatni és még az országváltás sem zárható ki, mert nem csak Angliából érdeklődnek Ákos iránt" – fogalmazott Filipovics.

Múlt héten Feczesin Róberttel kapcsolatban is megjelent több átigazolási pletyka, a horvát Rijekával és az olasz másodosztályban újonc Speziával is hírbe hozták. Menedzsere szerint azonban egyelőre csak annyi bizonyos, hogy távozni szeretne.

„Robi esetében valószínűsíthető a váltás, bár még egyéves szerződés köti a Bresciához, vagyis a kérőnek az olasz klubbal is meg kell egyeznie. Horvátország nem szerepel a célállomások között, és az esetleges hazatéréséről szóló híreknek sincs alapjuk. Olaszországban már ismerik, így elképzelhető az országon belüli átigazolás, de konkrét tárgyalásokról egyelőre nem tudok beszámolni" – mondta Filipoivcs.

A menedzser két védőről is említést tett. Az MTK-val készülő, tavasszal rövid ideig a Vasast erősítő Gyepes Gáborral kapcsolatban elmondta, nem itthon képzeli el a folytatást, továbbra is Anglia, az angol másodosztály lehet az elsődleges cél, és vannak is érdeklődések a szigetországból. A sérüléssel bajlódó Juhász Roland iránt sokáig az ukrán Dnipro Dnipropetrovszk érdeklődött, ám nincs előrelépés az ügyében, Filipovics azonban nem zárja ki, hogy a válogatott labdarúgó még a nyáron távozik az Anderlechttől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik