„A Vasas elleni mérkőzés alatt »meghaltam« – mondta a klub honlapjának a 27 esztendős kapus. – Pályafutásom során még sohasem kaptam öt gólt, nagyon rosszul éltem meg a dolgot. Azt a mezt szerintem soha többé nem veszem fel, mert mindig arra a találkozóra fog emlékeztetni. De nagyon rosszul viselték a többiek is, ezért volt egy komoly beszélgetés Zoran Szpisljak vezetőedzővel, majd az öltözőn belül magunk is tartottunk egy hasonlót. Mindenki megértette, miért fontos csúszni-mászni a pályán, miért harcolunk, és azt is, hogy egymásért kell küzdenünk. A Győr elleni mérkőzésen ezért is nyertünk, mert bár ellenfelünknek több lehetősége volt, sokat tettünk a siker érdekében. A legfontosabbnak azt tartom, hogy egy 5–1-es vereség után volt tartása a csapatnak, és a következő három mérkőzésen kapott gól nélkül tudtunk győzni.”

Jova Levente az ETO ellen az első félidőben bravúrral hárított egy megpattanó labdát, a hajrában pedig szintén voltak nagy védései.

„Tuska János kapusedzővel rendszeresen foglalkozunk a reflexek javításán. Van egy gép, amely ping-ponglabdákat lő ki villámgyorsan különböző irányokba, ezeket kell elkapni. Az ETO elleni meccsen az első félidőben a megpattanó lövésnél ez segíthetett, hogy elcsípjem a labdát. Kitűztünk magunk elé egy célt a következő kilenc találkozóra a trénerrel, egyelőre jó úton haladunk, de csak a kilenc meccs után árulom el, mi volt a terv.”

Jova Levente és a győriek ellen győztes gólt szerző Hornyák Marcell teljesítményével kiérdemelte, hogy tagja legyen a Nemzeti Sportban a 29. forduló válogatottjának.

A Nyíregyháza 29 forduló után 40 ponttal az NB II 9. helyén áll.