A helyzetekben és gólokban is gazdag mérkőzésen kétszer is vezetett a DVSC, de Takács Tamás, majd Kuti Krisztián góljára is válaszolt az Ajka. Arra azonban már nem maradt idejük a hazaiaknak, hogy a debreceniek felnőttcsapatában debütáló Pintér Ádám 91. percben lőtt góljára reagálhassanak. A 17 éves szélső szabadrúgásból, oldalról ívelte be a labdát, s miután nem ért bele senki, győztes gólt szerzett. Bár az öltözőfolyóson sorra gratuláltak neki, a mérkőzés után nem volt biztos benne, hogy a labda egyenes utat talált a kapuba. 

„Úgy láttam, beleért valaki a labdába, de nekem írták be a gólt. Nagyon örülök neki, hogy eldöntöttem a mérkőzést, természetesen jó érzés így debütálni. Fura volt ennyi ember előtt játszani, izgultam is, de ez a pályán elmúlt.”

Pintér technikás játékosként jellemezte magát, aki igyekszik egy az egyben megverni az ellenfelet, s persze gólt lőni. Herczeg András, a DVSC vezetőedzője így látja a fiatal labdarúgó kvalitásait.

„Tehetséges, nagyon jól cselez, benne van a lehetőség, hogy meghatározó játékosa legyen a DVSC felnőttcsapatának.”

Az Ajka elleni nyolcaddöntő első mérkőzésén többnyire olyan játékosok léptek pályára, akik kevesebbet szerepelnek az NB I-es bajnokságban vagy a télen kerültek fel a felnőttcsapathoz az utánpótlásból. 

„Úgy láttam, volt, aki túlizgulta a találkozót, de ezért is volt fontos, hogy tétmérkőzésen kapjanak szerepet, hiszen ez mégis más, mint egy felkészülési meccs. Többen igazolták, hogy megérdemelték a lehetőséget – mondta Herczeg, aki videónkban a 3–2-re megnyert összecsapásról is beszélt.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FC AJKA–DEBRECENI VSC 2–3 (0–0)
Ajka, 3000 
néző. Vezette: Bogár Gergő (Becséri Gergely, Baghy Csaba)
AJKA: 
Horváth D. – Köles, Pákai (Csaba D., 85.), Kovács G., Csemer – Kenderes – Csizmadia Z., Illés D. (Molnár T., 77.), Horváth P., Nagy E. (Pavlitzky, 72.) – Nagy K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
DVSC: 
Kosicky – Cikos, Kinyik, Mészáros N., Barna Sz. – Damásdi (Bárány, 81.), Kuti, Pávkovics, Nagy K. (Jovanovic, 55.) – Zsóri (Pintér Á., 65.), Takács T. Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Takács T. 
(0–1) az 59., Illés D. (1–1) a 61., Kuti (1–2) a 64., Kenderes (2–2) a 73., Pintér Á. (2–3) a 91. percben