Mezőkövesd: miért Debrecen, miért nem inkább Miskolc?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.09. 09:27
null
Az Eger Debrecenben lejátszott „hazai” meccsei nem vonzottak nagy tömeget (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I-be felkerült Mezőkövesd-Zsóry SE stadionja e pillanatban nem felel meg az élvonalbeli követelményeknek. Igaz, a mezőkövesdiek azt ígérik, a rajtra minden a helyére kerül, és csakugyan gőzerővel folynak a sporttelepen a munkálatok.
A licenckérelem leadásakor derült ki, hogy a kék-sárga egyesület vezetősége Debrecent jelölte meg hazai helyszínként. Persze jobb félni, mint megijedni, az óvatosság egyébként sem árt. Sokakban felvetődött ugyanakkor a kérdés, hogy miért a hatvan kilométerrel távolabb fekvő Debrecent választották a klub vezetői, miért nem inkább a negyven kilométerre található Miskolcot?

Tállai András társadalmi elnökhöz fordultunk válaszért.

„Természetesen nekünk is megfordult a fejünkben ez a lehetőség – hangzott a reakció. – Az ügyben megkerestük a DVTK irányítóit, de az ügyvezetéstől azt a választ kaptuk, hogy Diósgyőrben hamarosan megkezdődik a pályafelújítás. Ennek az lehet a következménye, hogy beláthatatlan ideig a piros-fehérek sem tudnak otthon játszani. Egyébként a miskolciak partnerek lettek volna, nekünk is jóval közelebb van a település, ráadásul sok borsodi szurkolhatott volna csapatunknak.”

Az elnök leszögezte, egyetlen hazai mérkőzést sem szeretnének Debrecenben játszani. Ha a munkálatok nem fejeződnének be július 26-ig, idegenben akarnak kezdeni, ezt az elképzelésüket jelzik is a sorsolás készítőinek. Ha nagyon szorít a cipő, a második fordulóban kínálkozik még egy esély, pályaválasztói jogot is cserélhetnek.

„A debreceni helyszín csak amolyan vésztartalék – folytatta az elnök. – Ezt azért kellett meglépni, hogy megkapjuk a licencet. A mi pályánk e pillanatban nem felel meg a szigorú követelményeknek, ezért került a képbe a Loki stadionja. De még egyszer hangsúlyozom, hogy mi itthon akarunk játszani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik