DVSC: három évre aláírt a pécsi középpályás - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 10:40
null
Wittrédi Dávid a debrecenieknél folytatja pályafutását (Fotó: dvsc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva hivatalos honlapján bejelentette Wittrédi Dávid szerződtetését. A középpályás decemberben távozott a Pécsi MFC-től.

 

Mint ismert, a 27 éves, pécsi születésű Wittrédi decemberben szakított a PMFC-vel, s a téli felkészülést a debreceniekkel kezdte meg. A középpályás a próbajátékon meggyőzte Kondás Elemért, s pénteken hároméves szerződést kötött a klubbal – számolt be erről a dvsc.hu.

Wittrédi Pécsen nevelkedett, 2007 márciusában mutatkozott be a PMFC felnőttcsapatában, s azóta egy kozármislenyi kitérőtől eltekintve végig a pécsi együttest szolgálta. Decemberben közös megegyezéssel felbontotta szerződését az NB I-ben utolsó helyen telelő csapattal.

A Nemzeti Sport Online információi szerint Wittrédi iránt a szintén élvonalbeli Paks, illetve az egyaránt NB II-es Mezőkövesd és Soproni VSE is érdeklődött.

„Debrecenbe igazolásom nagy váltás számomra, hiszen a feleségemmel és a kislányommal elég távolra költözünk az otthonunktól – idézi a dvsc.hu, a Debreceni VSC hivatalos honlapja Wittrédi Dávidot, a klub új játékosát. – Nem lesz egyszerű, minden Pécshez köt minket, de biztos, hogy hamar megszokjuk az új közeget. Úgy éreztem, eljött az ideje a váltásnak. A Pécs sem gördített akadályt a távozásom elé, így közös megegyezéssel elváltak útjaink. Nem volt könnyű meglépni, de váltanom kellett. Amikor szerződést bontottunk, egyből elkezdődtek a tárgyalások a DVSC vezetőivel. Sikerült mindenben megegyeznünk, s örülök, hogy itt folytathatom.”

„Eddig csak pozitív tapasztalatokat szereztem. Minden körülmény megvan a profi munkához, itt tényleg futballistának érezhetjük magunkat. Az akadémia európai színvonalú. A csapattársak rögtön befogadtak, kedvesen viszonyultak hozzám az első pillanattól kezdve. Nagyon sok jó játékos van a középpályán, de a többi posztról is elmondható ez. Ugyanakkor nekem is megvannak a képességeim, s amit az elmúlt időszakban nem sikerült megmutatnom, most meglehet rá a lehetőség. Szeretném bizonyítani azoknak, akik leírtak engem, hogy nem vagyok rossz játékos, s igenis a csapat hasznára tudok lenni” – fejezte be debreceni játékosként adott első interjúját Wittrédi Dávid.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Wittrédi Dávid (PMFC, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Kondás Kristóf
(Balmazújváros), Szatmári Csaba (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Juraj Halenár (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Igor Zofcák (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Távozók: Dalibor Volas (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Rene Mihelic (szlovén, érdeklődnek iránta: Spezia – Olaszország, Eintracht Braunschweig – Németország) L'Imam Seydi (francia, érdeklődnek iránta: FK Dukla Praha – Csehország), Varga József (érdeklődnek iránta: külföld)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik