Dragónert eltiltották, Rajczit nem

Vágólapra másolva!
2010.03.09. 15:57
null
Dragónert kérdéses szituáció után állította ki a játékvezető (Fotó: Németh Ferenc)
Rajczi Pétert, az Újpest támadóját felmentette a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, Dragóner Attila, a Ferencváros védője ellenben két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A ferencvárosi Dragóner Attilát könyöklés miatt állították ki a Zalaegerszeg elleni hétvégi mérkőzésen, csapata 3–1-es vezetésénél. Craig Short, a zöld-fehérek szakvezetője a 3–3-mal végződő találkozó után nevetségesnek nevezte a kiállítást.

A több szakember által is legalább kérdésesnek nevezett szituáció miatt azonban Dragóner eltiltást is kapott. A piros lapot kapó védőnek a következő két mérkőzést kell kihagynia.

 DRAGÓNER KÖNYÖKLÉSE 1:53-nál
 

 

Rajczi Pétert az egy héttel korábbi, Győr elleni mérkőzésen történtek miatt idézték be. Az újpesti csatár a televíziós felvételek alapján rálépett a győri Eugene-re, ezért a szövetség kivizsgálást indított az ügyben.

„Ez abszolút véletlen eset volt. Elém esett a győri védő, miközben én a felpattanó labdát néztem, arra mozdultam, amikor véletlenül ráléptem. Még vigyáztam is rá, mert átdobtam magam rajta, nehogy sérülést okozzak. Ezt az esetet felfújni szerintem felháborító" – mondta korábban Rajczi.

A játékos véleményével pedig – úgy néz ki – egyetértettek az MLSZ-nél: Rajczit nem tiltották el egyetlen mérkőzésre sem.

 RAJCZI MEGMOZDULÁSA
 

 

AZ MLSZ FEGYELMI BIZOTTSÁGÁNAK HATÁROZATAI
ELTILTÁSOK
Takács Zoltán (Újpest) – mint visszaeső – 3 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
Jason Morrison (FTC) 1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
Dragóner Attila (FTC) – mint visszaeső – 2 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
SZÍNES LAPOK MIATTI BÜNTETÉS
Haladás 30 000 Ft
Paks 30 000 Ft
Bőcs 15 000 Ft.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik