Simon András a hajrában döntött a Csákvár javára a Pécs ellen

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 16:50
Vasárnap is pont nélkül maradt a Pécs (Fotó: Kurdi József/PMFC, archív)
A labdarúgó NB II 25. fordulójában a Csákvár az első félidőben eldönthette volna a három pont sorsát a Pécs ellen, ám kihagyta ziccereit, így az utolsó percig izgulnia kellett, hogy sikerül-e megnyernie a hatpontos alsóházi helyosztót (1–0).

 

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ
AQVITAL FC CSÁKVÁR–PÉCSI MFC 1–0 (0–0)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Sipos Tamás (Punyi Gyula, Márkus Péter)
CSÁKVÁR: Zelizi Szalai P. (Nahirnij, 56.), Babós L., Karacs, Murka Ominger, Mészáros D., Szakály D. Tamás N. (Jablonszkij, 81.), Nagy Z. (Simon A., 64.), Gazdag V. (Dusinszki, 64.). Vezetőedző: Tóth Balázs
PMFC: Varasdi Miknyóczki, Rácz L., Pejovics, Hadaró (Majnovics, 82.) Lacza (Vas B., szünetben), Terbe, Hudák M., Szabó M. Gera Z. (Rácz B., 56.), Harsányi I. (Tóth-Gábor, 90.). Megbízott edző: Czinkon Szabolcs
Gólszerző: Simon A. (89.)
MESTERMÉRLEG
Tóth Balázs: – Időnként egészen jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, de ki is hagytuk azokat. Szerencsére van egy Simon Andrásunk, aki az utolsó percben megmutatta, hogyan kell gólt szerezni. Fontos győzelmet arattunk.
Czinkon Szabolcs: Igazi ki-ki meccset vívtunk. Hiába szereztünk a második félidőben szabályos gólt, nem mindenki látta úgy… A találkozó összképe alapján egy pontnál is többet érdemelhettünk volna.

ÖSSZEFOGLALÓ

Bár az első félidőben labdabirtoklás tekintetében az eltiltása miatt Mátyus János vezetőedzőt nélkülöző Pécs volt fölényben, támadói egyszer sem tették próbára Zelizi Patrikot. A hazaiak átaludták az első húsz percet, a játékrész közepére azonban felébredtek, és négy óriási helyzetet is kidolgoztak. A csákváriak házi gólkirálya, Nagy Zoárd egymaga három gólt is szerezhetett volna, de Varasdi Dániel mindannyiszor bravúrral hárított.

A térfélcserét követően már a Baranya vármegyei gárda is eljutott a kapuig, ám Szabó Máté kivételével egyetlen játékosa sem jelentett igazi veszélyt a házigazdák kapujára. Az utolsó percekben mindkét gárda mindent megpróbált a győztes gól megszerzése érdekében. Ez a hazaiaknak jött össze, miután Simon András legszebb napjait idéző mozdulattal fejelt a kapuba. A Csákvár győzelmének köszönhetően ellépett riválisaitól, ellenben a Pécs egyre nehezebb helyzetbe kerül. 1–0

 

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a hullámzóan szereplő Csákvár az előző hat meccsén nyeretlen Pécs ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik