A BVSC ellen vetett véget pocsék hazai formájának a Soroksár

BENDE BENCE GÁBORBENDE BENCE GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 13:53
A BVSC újabb bravúrra készül (Fotó Török Attila/Nemzeti Sport, archív)
A labdarúgó NB II 20. fordulójában a Soroksár 2–1-re győzött a BVSC ellen. Az első félidőben a zuglóiak szerezték meg a vezetést Ihrig-Farkas Sebestyén szemfüles góljával, ám a második játékrész hajrájában a XXIII. kerületiek Korozmán Kevin és Varga Zétény révén megfordították a találkozót, és értékes három ponttal gazdagodtak.

 

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–BVSC 2–1 (0–1)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Ifj. Varga Gábor, Punyi Gyula)
SOROKSÁR: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Vincze Á. – Vass Á. (Köböl, 65.), Tóth A. (Korozmán, a szünetben) – Dobos Á. (Varga Z., a szünetben), Katona M., Hajdú R. (Dragóner F., 65.) – Lovrencsics B. (Németh E., 90+1.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
BVSC: Csenterics – Király Á., Vinicius, Hesz, Poór – Hidi P., Tóth K. – Mucsányi (Bacsa, 67.), Nwachukwu (Mitrovics, 57.), Tóth M. (Szilágyi M., 67.) – Ihrig-Farkas (Kelemen P., 85.). Vezetőedző: Szekeres Tamás
Gólszerző: Korozmán (78.), Varga Z. (85.), ill. Ihrig-Farkas (22.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Az első félidő nem nagyon tetszett, a második félidő viszont extra volt. Szeretnék gratulálni Tóth Alexnak első NB II-es mérkőzéséhez, szombaton, Debrecenben még a Fradi kispadján ült, a BVSC ellen pedig kezdőként jó teljesítményt nyújtott. De Varga Zétény is remekül szállt be a szünetben, a gólja pedig klasszis teljesítmény volt.
Szekeres Tamás: – Arra készítettem fel a játékosokat, hogy két hasonló képességű csapat küzd majd, így is történt. Nem mondanám, hogy az akarat döntött, sajnos a koncentráció kétszer is kihagyott, emiatt kaptunk gólokat.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kiélezett párharcra lehetett számítani, hiszen a fordulót megelőzően a Soroksár a 12., míg a BVSC a 13. pozícióból várhatta a vasárnap délutáni fővárosi ütközetet. A hazaiak intenzívebben kezdtek, ám egy rögzített szituációt követően a zuglóiak szereztek vezetést. Bal oldali szögletből Ihrig-Farkas Sebestyén elé került a labda, és a támadó közvetlen közelről nem hibázott, megszerezve a vezetést a vendégeknek.

A szünetben a hazaiak mestere, Lipcsei Péter kettős cserére szánta el magát, beküldte a pályára Korozmán Kevint, valamint Varga Zétényt. Ez jó húzásnak bizonyult a Ferencváros-legendától: előbbi játékos a 78. percben volt eredményes közvetlen közelről, míg utóbbi játékos hét perccel később bombázott védhetetlenül a kapu bal alsó sarkába. A Soroksár értékes három ponttal gazdagodott, és augusztus után ismét győztesen hagyta el a hazai pályát egy bajnoki ütközetet követően. 2–1

ELŐZMÉNYEK

A két csapat a második fordulóban, még tavaly nyáron feszült egymásnak a Szőnyi úton. Azon a találkozón Sipos Zoltán két perccel a pályára küldését követően megszerezte a vezetést a soroksáriaknak. Nem sokkal később Nikola Mitrovics egyenlítette ki az állást, ám egy másik csereember, Hajdú Roland találatára már nem érkezett zuglói válasz.

Ezúttal – értelemszerűen – a Soroksár a pályaválasztó, ami nem biztos, hogy előnyt jelent a csapatnak. Lovrencsics Balázsék ugyanis legutóbb a 4. fordulóban, a Csákvár ellen gyűjtötték be hazai pályán a három pontot. Azóta a XXIII. kerületiek hat bajnokit játszottak le a Szamosi Mihály Sporttelepen, amiből négy végződött döntetlenre, kétszer pedig vesztesként hagyták el a pályát.

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik