A Nyíregyháza ott folytatta, ahol decemberben abbahagyta

MOLNÁR KRISZTIÁNMOLNÁR KRISZTIÁN
Vágólapra másolva!
2024.02.04. 13:56
A tavaszi nyitányon folytatta jó sorozatát az éllovas (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
A labdarúgó NB II 19. fordulójában a listavezető Nyíregyháza Spartacus 2–0-ra legyőzte a kiesés elől menekülő Tiszakécskét.

 

LABDARÚGÓ NB II
19. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–TISZAKÉCSKEI LC 2–0 (2–0)
Balmazújváros, 400 néző. Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, ifj. Varga Gábor)
Nyíregyháza: Dala – Farkas B., Baki, Alaxai, Gengeliczki – Kesztyűs, Toma – Kovácsréti (Nagy B., 80.), Nagy D. (Beke P., 86.), Géresi (Herjeczki, 71.) – M. Ramos (Novák Cs., 71.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Tiszakécske: Prokop – Balázs B., Fodor F., Viczián (Bertus, a szünetben), Grünvald – Kocsis D. (Bencze M., 77.), Szőr, Lehoczky – Torvund (Gyurján B., a szünetben), Cipf (Kállai, a szünetben) – Takács T. (Zamostny, a szünetben). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Kovácsréti (33.), Géresi (40.)
MESTERMÉRLEG
Tímár Krisztián: – A legfontosabb az volt, hogy győzelemmel kezdjük a tavaszt. Az első félidőben szerzett két gólunk után a második játékrészben is volt egy-két olyan helyzet, amit, ha berúgunk, hamarabb lezárjuk a meccset. Voltak még izgalmas pillanatok, mert a Tiszakécske mindent megpróbált a szépítésért, de stabilak maradtunk, kontrolláltuk a mérkőzést. Noha a fordulás után csak helyenként játszottuk úgy, ahogy szeretnénk, nem vagyok elégedetlen.
Kis Károly: – Az elején sikerült, amit elterveztünk, majd az első gól – több oknál fogva – megfogott bennünket. Ezután jött néhány gyenge percünk, amit a Nyíregyháza kihasznált. A második félidőben sokat tettünk azért, hogy szorosabb legyen a találkozó, volt is erre lehetőségünk, a hazaiak kapusa egy támadáson belül kétszer is bravúrral hárított. Hozzá kell tenni, nemcsak nekünk voltak helyzeteink, a hazaiak is hamarabb eldönthették volna a találkozót.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az őszi bajnok Nyíregyháza Spartacus a bennmaradásért küzdő Tiszakécske ellen folytatta a bajnokságot. A pályaválasztó piros-kékek az elejétől többet birtokolták a labdát, ám nehezen törték fel a vendégek szervezett védekezését, mígnem a 33. percben Kovácsréti Márk szemfüles szabadrúgásgóljával vezetést szereztek. A kécskeiek elveszítették a koncentrációt, amit a Szpari kihasznált, a házi góllövőlistát vezető Géresi Krisztián növelte az előnyt (2–0).

A szünetben négyet változtatott Kis Károly, együttese játéka megélénkült, ám Dala Martin több bravúrt is bemutatott. A nyíregyháziak sem álltak le, Géresi és Kovácsréti is közel járt az újabb találathoz, majd a csereként beálló Novák Csanádot különösen nehezen tartóztatták fel a vendégek, de nem változott már az eredmény – a Spartacus magabiztos győzelemmel tért vissza a téli szünetről.

A tavaszi szezont felvezető beharangozó cikkünket itt olvashatja el.

A csapatok téli játékosmozgásáról itt írtunk.

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire megy az őszi bajnok Nyíregyháza a kiesés elkerülésért küzdő, a tavaszt a 15. helyről kezdő Tiszakécskei LC ellen Balmazújvárosban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik