Frissen érkező játékosa góljával nyert a Nyíregyháza

MOLNÁR KRISZTIÁNMOLNÁR KRISZTIÁN
Vágólapra másolva!
2024.02.18. 13:50
A kép csalóka, a Haladás alulmaradt a Szparival szemben (Fotó: haladas.hu)
A Szombathelyi Haladás hiába vezetett a Nyíregyháza Spartacus vendégeként, a listavezető még az első félidőben egyenlített, majd már emberelőnyben a győzelmet érő gólt is megszerezte a labdarúgó NB II 21. fordulójában (2–1).

 

LABDARÚGÓ NB II
21. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–1 (1–1)
Balmazújváros, 550 néző. Vezette: Katona Balázs (Szabó Dániel, Sinkovicz Dániel)
NYÍREGYHÁZA: Dala – Tamás O. (Vida K., a szünetben), Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Toma (Nagy B., 70.), Kesztyűs, Kovácsréti (Herjeczki, 58.) – Géresi (Beke, 84.), Nagy D. – M. Ramos (Novák Cs., 58.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
HALADÁS: Pálfi – Jagodics M., Tarján, Ene – Erdei C. (Rétyi, 86.) – Horváth R. (Beronja, 69.), Nyíri V., Rácz B. (Szakály A., 74.) – Jancsó (Kelemen, 74.), Csernik – Pintér F. (Mohos, 69.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics
Gólszerző: Gengeliczki (29.), Vida K. (60.), ill. Rácz. B. (9.)
Kiállítva: Tarján (30.)
MESTERMÉRLEG
Tímár Krisztián: – A mérkőzés elejétől támadólag léptünk fel, picit demoralizáló volt, hogy a Haladás az első támadásából gólt szerzett. Innentől hátrányban fociztunk, amit jól megoldottuk, sikeresen bontottuk meg a védelem szélét, és egyenlítettünk is. A kiállítás az azt követő percekben még nem volt nagy hatással a meccsre, de a vendégek emiatt próbálták stabilizálni a védelmüket, és túl sokat álltak be védekezni. Mi picit türelmetlenek és pontatlanok voltunk, ám örülök, hogy előbb-utóbb sikerült felőrülni az ellenfél erejét, és újabb három pontot szereztünk.
Alekszandar Jovics: – Igen szervezett csapat ellen játszottunk, amely az első húsz percben nagy nyomást helyezett ránk. Az első félidőben egységesek voltunk és jól játszottunk, megszereztük a vezetést, majd utána még emberhátrányban is kontrolláltuk a mérkőzést. A Nyíregyháza a második játékrészben már többet birtokolta a labdát, de szervezett támadásból nem alakított ki nagyobb helyzetet, míg nekünk megvolt a ziccerünk az egyenlítésre. Nincs miért szomorkodnunk, a fiúk harcoltak, és fenomenálisan játszottak.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Nyíregyháza Spartacus listavezetőhöz méltó módon, támadó szellemben kezdte az összecsapást, mégis a vendég Szombathelyi Haladás szerzett vezetést Rácz Barnabás tökéletes megoldása, de furcsa gólja révén. A hazaiaknak ez sem szegte kedvét, mentek előre az egyenlítésért, ahogy ez sikerült, szinte rögtön Gengeliczki Gergő gólja után már annak is örülhettek, hogy több mint hatvan percet emberelőnyben futballozhatnak.

Az átigazolási időszak utolsó óráiban véglegesített egyezség értelmében Kisvárdáról kölcsönbe érkező Vida Kristopher tökéletesen mutatkozott be, beállása után tizenöt perc kellett neki, hogy megszerezze első találatát új csapata színeiben (2–1). Mint később kiderült, a győztes gólt jegyezte, mert – bár a Haladás tíz emberrel sem játszott rosszul – az ellenfél egy-két nagy helyzetét elpuskázta, míg a Nyíregyháza több ígéretes kontrát vezetett, ám nem tudta idő előtt lezárni a meccset.

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik