Hajrában lőtt góllal brusztolta ki a győzelmet a Gyirmót

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.02.04. 13:50
Küzdelmes mérkőzést játszottak a felek (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC Győr)
A labdarúgó NB II 19. fordulójában a Gyirmót hazai pályán Lányi Bence hajrában szerzett találatával 1–0-ra legyőzte a Soroksárt.

 

LABDARÚGÓ NB II
19. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–SOROKSÁR SC 1–0 (0–0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 525 néző. Vezette: Bana Gergely (Szécsényi István, Kiss Balázs)
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi, Hudák D., Csörgő V., Szegi – Madarász M. (Molnár J., 85.), Kovács M., Kovács D. (Hajdú Á., 85.) – Kicsun (Soltész D., 56.), Adamcsek (Erdei M., 85.) – Medgyes Z. Vezetőedző: Tamási Zsolt
SOROKSÁR: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Vincze Á. – Vass Á., Németh E. – Dobos Á. (Borbély B., 80.), Katona M., Korozmán (Varga Z., 66.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Lányi (90+1.)
MESTERMÉRLEG
Tamási Zsolt: – Győztesként is nehéz bármit mondani, mert a külső körülmények nem tették lehetővé a jobb játékot. Egygólos mérkőzés volt, szerencse is kellett a győzelmünkhöz.
Lipcsei Péter: – A nagyon rossz talajú pályán nem alakult ki folyamatos játék. Nyilván bosszantó számunkra a kilencvenegyedik percben, szabadrúgás után kapott góllal veszíteni egy abszolút ikszes mérkőzésen.

Medgyes Zoltánt (sárgában) nem hagyták fickándozni a vendégjátékosok (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC Győr)

ÖSSZEFOGLALÓ

Kicsit mintha berozsdásodtak volna a két csapat labdarúgói a téli szünet alatt, mert rendkívül pontatlan játékot hozott az első félidő, illetve rengeteg elkésett belépőt. Eleinte a Gyirmót irányította a találkozót, de helyzetig nem jutott el, majd kiegyenlítetté vált a játék. A Soroksár is csak szabadrúgásból tudott veszélyeztetni, ám Vincze Ádám lövését védte Hársfalvi András. A játékrész legnagyobb lehetősége mégis a hazaiak előtt adódott: a félidő végén Csörgő Viktor egy szabadrúgás után mellkassal tette kapura a labdát, Mergl Szabolcs bravúrral védett.

A szünet után kissé felélénkült a mérkőzés, jobb lett az iram, bár ez a helyzetek számában nem igazán mutatkozott meg. Viszont sárga lapokból továbbra sem volt hiány – összesen hét alkalommal mutatta fel a játékvezető. Ahogy telt az idő, egyre támadóbb felfogásúvá vált a győri csapat, ám nem sikerült áttörnie a fővárosiak védelmét. Egyedül a rögzített helyzetekben bízhattak a hazaiak, ami végül a hajrában meg is hozta eredményét. Egy szabadrúgást követő kavarodás után a 18 éves Lányi Bence volt a legszemfülesebb, a bal alsóba vágta a labdát, ezzel megszerezte a győztes gólt csapatának.

A Gyirmót így már négy meccse veretlen, míg a Soroksár egyhuzamban a negyedik találkozóján maradt nyeretlen. 1–0

Lovrencsics Balázs (feketében) nem igazán tudott érvényesülni ezen a találkozón (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC Győr)

ELŐZMÉNYEK

„Természetesen hazai pályán győzni szeretnénk a tavaszi rajton, de nehéz meccs lesz, hiszen egyrészt az NB II-ben nincs könnyű mérkőzés, másrészt a Soroksár jó csapat – nyilatkozta a Gyirmót honlapján Tamási Zsolt vezetőedző. – Összességében a felkészüléssel elégedett vagyok, csak azt sajnálom, hogy egy mérkőzésünk elmaradt. A sérülések elkerülték a csapatot, bár a műfű miatt a rajthoz közeledve már előjöttek kisebb-nagyobb izomproblémák, de jó állapotban várjuk az idei első bajnokit.”

„Majd az eredmények mutatják meg, hogyan sikerült a felkészülésünk – mondta Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője a klubhonlap videójában. – Azt a munkát, amit elterveztünk, elvégeztük. A célunk a bennmaradás, illetve vasárnap egy jó rajt, ami nem lesz könnyű feladat, de készen állunk.”

Ősszel a Soroksár 1–0-ra nyert a két együttes találkozóján.

A tavaszi szezont felvezető beharangozó cikkünket itt olvashatja el.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire megy a két középmezőnybeli csapat, a Gyirmót és a Soroksár egymás ellen.

Adamcsek Mátéék (sárgában) begyűjtötték a három pontot (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC Győr)

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik