Kaotikus mérkőzésen, az utolsó pillanatban mentett pontot a Budafok a sereghajtó ellen

RÁCZ BENEDEKRÁCZ BENEDEK
Vágólapra másolva!
2023.11.12. 12:50
null
Nagyot küzdött tíz emberrel a Budafok (pirosban), míg végül az utolsó pillanatban sikerült egyenlítenie a sereghajtó ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
Izgalomból nem volt hiány a Budafok és a Mosonmagyaróvár csatáján a labdarúgó NB II 15. fordulójában, piros lapok, büntető, utolsó pillanatos gól, minden megvolt, ami egy tüzes találkozóhoz kell. Oláh piros lapja révén már a 35. perctől emberhátrányban küzdött a Budafok az egyenlítésért, ami végül Eleknek sikerült az utolsó pillanatokban, így 2–2-re mentette a találkozót a dél-budai együttes.

 

LABDARÚGÓ NB II
15. FORDULÓ
BUDAFOKI MTE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2–2 (0–2)
Budafok, Promontor utca, 300 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BUDAFOK: Gundel-Takács– Lorentz, Horgosi, Fótyik (Kalmár O., a szünetben) – Szerető, Oláh B., Németh M. (Nándori, a szünetben), Kovács D., Horváth O. (Kocsis B., 72.) – Vasvári Z. (Merényi Z., 80.), Elek B. Vezetőedző: Erős Gábor
MOSONMAGYARÓVÁR: Slatka– Simita, Czingráber, Papp Sz. (Deákovits, a szünetben), Horváth K.– Vukaszovics, Tullner (Végső, a szünetben) – Szabó B. (Korbély, 88.), Illés D. (Gáncs, 75.), Németh D. (Papp L., 86.) – Takács T. Megbízott vezetőedző: Király József
Gólszerző: Kovács D. (52. – 11-esből), Elek B. (90+4.), ill. Németh D. (8.), Szabó B. (28.)
Kiállítva: Oláh B. (35.), ill. Deákovits (83.)
MESTERMÉRLEG
Erős Gábor:– Az első és a második félidőben két különböző Budafokot láttam a pályán. Nehéz megindokolni az első félidőt, mert tudtuk, nehéz pályán fogunk játszani, és tudtuk, hogy az ellenfél kontrából fog támadni, a védelmünk két óriási hibát vétett, adtunk két gól előnyt az ellenfélnek. A második játékrészben már olyan Budafokot láttunk, amely akaratot tett a mérkőzésbe. Az utolsó pillanatban sikerült egyenlíteni, ez pedig erőt adhat. Nekem abból kell levonnom a következtetést, hogy hogyan tovább a játékosokkal való kapcsolatban. Nem szerencsés azt mondani, hogy a fejüket veszem, de ez most meg fog történni. Ilyen játékkal – és rutinosabb futballistákról beszélek, nem fiatalabbakról – nem tehetik meg a csapattal, hogy ilyen hozzáállással mennek fel a pályára. Nem kötelező Budafokon játszani.
Király József: – Jól kezdődött számunkra a találkozó. Elénk dobta a sors, hogy emberelőnyben játszhassunk. Gratulálok a Budafoknak, mert nem adta fel emberhátrányban sem, hősiesen küzdött a végéig, ahol mellé állt a szerencse. Szomorú vagyok, mert egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, ez a döntetlen nekünk most felér egy vereséggel.

ÖSSZEFOGLALÓ

Több okból is izgalmas meccs kerekedett a Budafok és a Mosonmagyaróvár összecsapásából, igaz, a vendégek örülhettek ennek az első félidő végén: két gól, piros lap, pörgős játék, sok helyzet, mindez csupán 45 perc alatt.

A Budafok a megszokotthoz képest sokkal magasabbra tette a védelmi vonalát, aminek köszönhetően agresszívabban tudott letámadni, cserébe viszont hatalmas területeket hagyott a védői háta mögött. Ezt Takács és Németh révén többször kihasználta a vendégcsapat, először az utóbbi talált be a 10. percben, majd Szabó révén a 28. percben már kettővel ment az Óvár. A Budafoknak, úgy tűnt, semmi nem jön össze: balszerencsés második kapott gól, kimaradt helyzetek, majd a 35. perctől emberhátrány, mivel Oláh vesztette el a fejét és csúszott be páros lábbal Illésnek.

A második játékrészre sikerült Erős Gábornak felfrissítenie a csapatot, Kovács révén büntetőből szépített a dél-budai együttes. A 83. percig kellett várni az újabb csavarra, a szünetben beállt Deákovits kapta meg a második sárgáját, ezzel tíz a tíz ellen folytatódott az utolsó hét perc. A Budafok keményen küzdött az utolsó percekben, és a hosszabbítás végén, egy szögletből sikerült megszereznie az egyenlítést, Elek kotorta be a labdát a kapuba. Nem volt szépségdíjas a találkozó, de izgalomból nem volt hiány! 2–2

15. FORDULÓ (november 12.)
Nyíregyháza–BVSC-Zugló 2–0
Budafok–Mosonmagyaróvár 2–2
Soroksár–PMFC 0–0
Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0
Kozármisleny–Csákvár 1–1
ETO FC Győr–Kazincbarcika 2–0
Tiszakécske–Gyirmót FC Győr 0–1
Szombathelyi Haladás–Vasas 3–3
Budapest Honvéd–Ajka 1–0

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr15112236–15+2135
2. Nyíregyháza Spartacus15104127–12+1534
3. Vasas FC1584335–18+1728
4. Kozármisleny1584326–16+1028
5. Szeged-Csanád Grosics Akadémia1559116–13+324
6. FC Csákvár1563616–14+221
7. Gyirmót FC Győr1556421–20+121
8. Soroksár SC1555515–14+120
9. Kazincbarcika1548317–15+220
10. Budapest Honvéd1554616–18–219
11. Budafoki MTE1554616–19–319
12. Pécsi MFC154745–9–419
13. Szombathelyi Haladás1546520–23–318
14. BVSC Zugló1543811–22–1115
15. Tiszakécske1535716–20–414
16. BFC Siófok1534812–21–913
17. FC Ajka1522117–20–138
18. Mosonmagyaróvár15141012–35–237

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE! A játékvezető le is fújta a meccset, az utolsó pillanatban mentett pontot a Budafok!

90+4. perc: GÓÓÓÓÓLLLL!! AZ UTOLSÓ PILLANATBAN EGYENLÍT A BUDAFOK! Elek érkezett a szögletre, és 3 méterről bekotorta a labdát a kapu közepébe. Hihetetlen, de kiegyenlített a Budafok! 2–2!

88. perc: Szabó helyén Korbély a továbbiakban, ez volt a vendégek utolsó cseréje.

86. perc: Cserélt a Mosonmagyaróvár: Németh helyett Papp folytatja.

83. perc: Deákovits megkapta a második sárga lapját, Ő is kiállt!

80. perc: Újabb hazai csere: Vasvári helyén Merényi folytatja.

75. perc: Cserél az Óvár is: Illés helyére Gáncs érkezett.

71. perc: Horváth helyén Kocsis folytatja a Budafoknál.

69. perc: Németh állt egy közeli szabadrúgás mögé. Az erőseb ellőtt lövése a bal kapufán csattant. Úgy tűnt, onnan a labda aztán a kapuba gurul, azonban a gólvonalon végiggurulva elhagyta a játékteret. Nem sokon múlt az újabb vendég gól!

64. perc: Vasvári szánta el magát egy lövésre a tizenhatos széléről, bal lábas lövése azonban nem sokkal a kapu fölé száll.

Mindkét csapat érzi, több van ebben a meccsben, ezért kissé feszült lett a találkozó. Talán az egy órányi játék után sártengerré változó pálya is tehet róla..

57. perc: A reklamálásból a hazai edző is kivette a részét, talán kissé túlzóan is. A játékvezető Erős Gábornak adott sárgát.

57. perc: Deákovits kapott sárga lapot, Horváthot rántotta le. A hazaiak hevesen reklamálnak, mert szerintük utolsó emberként szabálytalankodott a vendég játékos.

52. perc: GÓÓÓL! Kovács állt a labda mögé, higgadtan gurított a bal alsó sarokba. Szépített a Budafok, még rengeteg idejük van kihozni valamit ebből a meccsből! 1–2

51. perc: BÜNTETŐ! Eleket lökték fel a tizenhatoson belül, büntetővel jöhet a Budafok!

46. perc: Mindkét csapat cserélt a szünetben: A Budafoknál Fótyik helyére Kalmár, és Németh helyére Nándori érkezett. A vendégeknél Tullner helyére Végső, míg Papp helyére Deákovits érkezett.

Mindkét csapat nagyot küzdött a nehéz talajon (Fotó: Dömötör Csaba)
Mindkét csapat nagyot küzdött a nehéz talajon (Fotó: Dömötör Csaba)

45. perc: Vége az első félidőnek, kettővel megy az Óvár a Budafok otthonában!

41. perc: Vasvári teremtette meg magának a helyzetet, egy remek cselsorozat végén lőtt 10 méterről. Erős lövése után a labda a bal kapufa mellett ment ki a pályáról.

35. perc: PIROS! Oláhnak gurult el a gyógyszere, páros lábbal csúszott oda Illésnek. A játékvezető egyből kiállította középpályást. Egyre nehezebb helyzetben a Budafok, két gólos hátrányt kell ledolgozniuk egy emberrel kevesebben.

Szabó (jobbra) találatával már kettővel ment az Óvár (Fotó: Dömötör Csaba)
Szabó (jobbra) találatával már kettővel ment az Óvár (Fotó: Dömötör Csaba)

30. perc: A meccs első sárga lapját Tullner kapta, Kovácsnak csúszott oda.

28. perc: GÓÓÓÓLLL! KETTŐVEL MEGY AZ ÓVÁR!! Takácsot ugratták ki, aki kikerülte a kapust, viszont a becsúszó védőbe lőtte a labdát 2 méterről. A kipattanó labdára Szabó csapott le, aki közvetlen közelről, ballal tüzelt az üres kapuba. Két góllal megy a sereghajtó. 0–2!

Fótyik (balra) és Takács egykor Kazincbarcikán még csapattársak voltak, most egymás ellen küzdöttek (Fotó: Dömötör Csaba)
Fótyik (balra) és Takács egykor Kazincbarcikán még csapattársak voltak, most egymás ellen küzdöttek (Fotó: Dömötör Csaba)

A meccs elejétől a tűzzel játszik Erős Gábor: a Budafok a megszokottnál magasabbra tolta a védelmi vonalait, aminek hála olykor már az ellenfél térfelén meg tudják szerezni a labdát. Cserébe hatalmas területeket hagynak maguk mögött, amit a vendégek egyetlen passzal ki is tudnak használni, a gól, és két ziccer is ebből származik az Óvártól.

16. perc: Szinte a góllal megegyező ziccer alakult ki a vendégek előtt, megint Németh került ordító ziccerbe. A pár perce gólt szerző támadó most azonban Gundel-Takácsba lőtte a labdát, nagy szerencséje van most a Budafoknak!

14. perc: Majdnem itt volt a válasz! Elek érkezett egy bal oldali beadásra, és egy ollózó mozdulattal próbálta megjátszani a labdát. A támadó lövése után a labda a jobb kapufáról pattant vissza a pályára, hatalmas gól lehetett volna!

A sereghajtó kétszer is örülhetett (Fotó: Dömötör Csaba)
A sereghajtó kétszer is örülhetett (Fotó: Dömötör Csaba)

10. perc.: GÓÓÓÓLLLL!!! Vezet az Óvár! A Budafok rendkívül magasra tolta a védelmét, azonban ezt egy kulcspasszal kijátszotta a vendég csapat, Németh került kihagyhatatlan ziccerbe. A támadó higgadtan a kapu bal alsó sarkába gurította a labdát, ezzel vezet a Mosonmagyaróvár. 0–1!

8. perc: Kovács állt egy közeli szabadrúgás mögé. Lövése élesen csapódott a kapu bal felső sarka felé, azonban felé szállt a lövés.

3. perc: Egy remek kiugratás után Takács került helyzetbe, bal lábas lövését azonban sikeresen blokkolta egy budafoki védő, szöglet lett a nagy helyzetből.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A vendégek indították útjára a labdát.

Érkeznek a csapatok, a Budafok szokásos módon piros-feketében, míg a vendégek tiszta fehérben lépnek majd pályára.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a hat mérkőzés óta nyeretlen, 9. helyen álló Budafok a sereghajtó Mosonmagyaróvár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik