NB II: a 39 éves kapus és a 37 éves védő hosszabbított a Honvéddal

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 20:55
null
A 37 éves Ivan Lovric továbbra is Kispesten bizonyíthat (Fotó: Kovács Péter)<br />
Két rutinos játékos, Tomás Tujvel és Ivan Lovric továbbra is a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát erősíti – számolt be róla a másodosztályú klub honlapja.


Továbbra is a Budapest Honvédban folytatja pályafutását a magyar állampolgárságú kapus, Tomás Tujvel. A 39 esztendős labdarúgó 2019. augusztus 29-én írt alá Kispesten, azóta 84 mérkőzésen védte a kaput, s a 67 NB I-es, 15 Magyar Kupa- és két Európa-liga-selejtezős mérkőzés közül összesen 22-t hozott le kapott gól nélkül.

Sok mindent megtapasztalhattam az itt eltöltött szűk négy év alatt, óriási sikereket és leírhatatlanul tragikus pillanatokat ismondta a klubhonlapon a kapus. – Ettől függetlenül úgy érzem, hogy bár megemészteni a kiesést nem lehet, kötelességünk előretekinteni és arra koncentrálni, hogy visszajuttassuk a Honvédot oda, ahova való – az első osztályba.“

A másik szerződést hosszabbító játékos a horvát Ivan Lovric, aki 2011 telén érkezett Kispestre és egyesztendőnyi kecskeméti kitérőt leszámítva több mint egy évtizede erősíti a Honvédot, bajnok és kupagyőztes volt piros-feketében, 270 NB I-es találkozón lépett pályára, s ezeken 13 gólt jegyzett. A 37 esztendős védő tényleg régi „bútordarab” a Honvédnál, hamarabb érkezett a klubhoz, mint a fiatalok az akadémiára, így sok mindent átélt már az elmúlt bő tíz év során.

Azon gondolkoztam a szünet alatt, hogy segíteni akarok a csapatnak, segíteni akarok a fiataloknak, tudok még játszani, motivált vagyok, és vallom, hogy a nehéz helyzetben is ott kell lenni a Honvéd mellett – hangsúlyozta Ivan Lovric, miután a Budapest Honvéd (ismét) szerződést hosszabbított vele. – Szeretnék hozzájárulni a visszajutáshoz. Nem volt nehéz a döntés, hogy újabb idényre maradjak a Honvédnál. Mindegy, hogy öt-tíz percet játszom, vagy végig pályán vagyok, csak az számít, hogy segítsek a klubnak. Nem tagadom, sokként éltem meg a kiesést, rendkívül rossz érzés volt a búcsú, sajnos az elmúlt időszak nem alakult jól számunkra, nehéz hónapok és szezonok vannak mögöttünk. s végül nem sikerült megmenekülnünk. Így most ez egy új helyzet, egy új Honvéd, viszont számomra egyértelmű, hogy a Honvéd nem NB II-es csapat, nekünk az első osztályban van a helyünk, amiért keményen kell dolgoznunk.“

Kun Gergely, a Budapest Honvéd ügyvezetője a következőképpen nyilatkozott a szerződés-hosszabbításokról:

„Nagyon sok fiatal, tehetséges játékosunk van, mellettük a rutin elengedhetetlen. Fontos, hogy az öltözőben jelen legyen a stabilitás, a tapasztalat és természetesen a Honvéd-szív. Ezeket az értéket szeretnénk még tovább erősíteni. Ivan Lovric és Tomás Tujvel a hektikus és nehéz szezonok során is bizonyították, hogy a Honvédért dolgoznak, tudásukkal, moráljukkal, valamint játékukkal is segíteni tudnak a csapatnak. Mindkét rutinos futballistánkra hosszú távon számítunk.“

Mindeközben öten távoztak a kispestiektől, Luka Capan, Richlord Ennin, Vidar Jónsson, Lukas Klemenz és Tamás Krisztián elhagyta a klubot.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Adorján Krisztián
(Budafok), Horváth Milán (Siófok – kölcsönből vissza), Kovács Nikolasz (Paks), László Dávid (Szentlőrinc – kölcsönből vissza),Makszim Puhtjejev(ukrán, Mosonmagyaróvár – kölcsönből vissza)
Távozók: Luka Capan (horvát, ?), Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia), Richlord Ennin (kanadai, Spartaks Jurmala – Lettország – kölcsönből vissza), Vidar Jónsson (izlandi, ?), Lukas Klemenz (lengyel, ?), Tamás Krisztián (Újpest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik