Amatőr Kupa: a Szegedi VSE-Pizzamonster lett a győztes

Vágólapra másolva!
2022.04.27. 16:48
null
A Szegedi VSE-Pizzamonster Amatőr Kupa-győztes lett (Fotó: Török Attila)
A Szegedi VSE-Pizzamonster hosszabbításba torkolló meccsen 3–1es diadalt aratott a VSK Tököl felett szerdán, a Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett labdarúgó Amatőr Kupa döntőjében.

 

Az 1964-ben indult Szabad Föld-kupa utódjaként funkcionáló Amatőr Kupa döntőjét a Magyar Kupa mostani kiírásában a két, legtovább jutó, megyei bajnokságban szereplő csapat játszotta az idén is. Az egyik résztvevő a Tököl volt, amely emlékezetes meccsen a Ferencvárossal szemben esett ki az MK-ból (0–7), míg a Szegedi VSE a Cegléd ellen búcsúzott (0–2), szintén a 4. körben. Még egyik gárda sem szerepelt soha a döntőben, amely esélyesének inkább a SZVSE számított, hiszen a szegedi vasutascsapat remek formában van, 100 szerzett góllal listavezető a Csongrád-Csanád megyei I. osztályban, míg a tököliek csak kilencedikek a Pest megyei élvonalban.

A remek hangulatot teremtő tököli szurkolók megadták a kezdő lendületet csapatuknak, amely az első húsz percben kétszer is gólt szerezhetett volna, de először Barizs Martin rontott nagy helyzetben, majd Kulcsár Roland lőtt úgy mellé, hogy a lövés közben eltalálták a lábát. A 30. percben gyors ellentámadás során aztán a szegediek szerezték vezetést, Kormányos Kolos jobbról beívelt labdájára remekül érkezett Káposzta Tamás, és a jobb sarokba fejelt. Az albán származású, 11 nappal ezelőtt az Apátfalva elleni megyei bajnokin nyolc (!) gólt szerző Taci Andi is nagyon szeretett volna betalálni, de a szélső néhány perccel később lesről lőtt a hálóba.

A szünet után Tajti Krisztián visszagurítás után védhetetlenül bombázott a jobb felsőbe, ezzel egalizált a Tököl. Az egyébként jó teljesítmény nyújtó Barizs Martin butasága miatt – ártalmatlan szituációban rúgott oda ellenfelének, megkapva ezzel második sárgáját – a hajrában emberhátrányba került a Pest megyei gárda. A szegediek így is csak a kétszer 15 perces hosszabbítás második felében döntötték el a finálét, a 107. percben Mészáros Zoltán lágyan középre tett labdáját a gólgyáros Taci közelről a hálóba fejelte, majd a lefújás előtt Papp Ádám mattolta közelről Szabó Zsombort. A kiállítás nagyban befolyásolta a mérkőzést, az elfáradó Tököl a ráadásban már nem tudott mit kezdeni a Szegeddel, amely összességében megérdemelten szerezte meg a trófeát. 1–3

AMATŐR KUPA, DÖNTŐ
VSK TÖKÖL–SZEGEDI VSE-PIZZAMONSTER 1–3 (0–1, 1–1, 1–1) – hosszabbítás után
Hidegkuti Nándor Stadion, 350
néző. Vezette: Kovács Imre (Rózsa Dávid, Ring Kevin)
TÖKÖL: Szabó Zs. – Csizmadia T. (Patály, 111.), Bödő, Árkocsevics – Kulcsár R., Barizs – Pesuth (Pap B., 86.), Tajti K. (Sipos R., 86.), Kányádi (Csajági, 61.), Kulcsár O. – Galambos G. (Fazekas Á., 90+2.). Vezetőedző: Mészáros Attila
SZVSE
: Czirják – Mészáros Z., Rádai, Csamangó, Káposzta (Papp Á., 70.) – Pócs (Lőrincz, 115.), Fülöp T. – Kormányos (Kelemen V., 108.), Beretka (Plichta, 84.), Amariutei (Frank, 84.) – Taci (Deák D., 115.). Vezetőedző: Paksi Péter
Gólszerző: Káposzta (0–1) a 30., Tajti K. (1–1) a 65., Taci (1–2) a 107., Papp Á. (1–3) a 119. percben
Kiállítva: Barizs (a második sárga lap után) a 82. percben
MESTERMÉRLEG

Mészáros Attila: – Bár jól kezdtünk, az első negyedóra után átvette az irányítást a Szeged, és vezetést is szerzett. A szünetben azt kértem, hogy legyünk agresszívebbek, és sikerült egyenlíteni is. A kiállítás után arra törekedtünk, hogy kihúzzuk a tizenegyesekig, de ez sajnos már nem jött össze. Nem vagyok csalódott, de sajnálom a srácokat.
Paksi Péter: – Igazi kupafinálé volt, fordulatos és látványos mérkőzés. Látszott, hogy mindkét csapat feltérképezte a másikat. Jól kezdtünk, de a szünet után hullámvölgybe kerültünk, amit kihasznált az ellenfél. A frissítések aztán jót tettek a csapatnak, és a kiállítás jelentősen befolyásolta a meccset. A hosszabbításban pontosabbá váltunk, jobban bírtuk erővel, jöttek is a várt gólok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik