Bundabotrány: feljelentést tesz az MLSZ a tatabányaiak meghallgatása után

mlsz.hu mlsz.humlsz.hu mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.05.11. 21:30
A gyirmótiak állítólagos megvesztegetési kísérletét jelentő három tatabányai játékos keddi meghallgatását követően Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó-szövetség jogi alelnöke úgy döntött, hogy büntetőfeljentést tesznek az ügyben – olvasható az mlsz.hu-n.
Hétfőn az FC Tatabánya vezetői levélben értesítették dr. Róka Gézát, az MLSZ főtitkárát arról, hogy három játékosukat megkeresték a vasárnapi, Gyirmót SE elleni mérkőzés előtt annak érdekében, hogy a vendégek nyerjék meg a mérkőzést, ők pedig ezt jelentették a klubnak.

Dombai Andrást, Kollár Dánielt és Vass Norbertet a szövetség székházában dr. Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke hallgatta meg. Mindhárom labdarúgónak elmondta, nem folyik ellenük fegyelmi vizsgálat, csupán azért kérték a megjelenésüket, hogy a szövetség megtudja, mi történt a Gyirmót elleni mérkőzés előtt. A játékosok nem éltek azzal a jogukkal, hogy nem voltak kötelesek nyilatkozni az ügyről, részletesen mindent elmondtak a megkeresésről.

Dr. Helmeczy László a jegyzőkönyvbe foglalt beszámolók alapján úgy döntött, azokat továbbítja a fegyelmi bizottságnak, és büntető feljelentést tesz az illetékes nyomozó hatóságnál. A jegyzőkönyveket a nyomozás sikerének az érdekében az MLSZ bizalmasan kezeli, de a fegyelmi vizsgálatról tájékoztatja a nyilvánosságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik