A Brentford vezetősége Fehérváron járt – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.11. 17:47
Egyelőre nem látni, hogy a Matthew Benham érdekeltségi körébe tartozó Brentford FC-nek mik a pontos céljai egy lehetséges fehérvári együttműködéssel, de a tárgyalások hamarosan folytatódhatnak (Fotó: Getty Images, archív)
Múlt héten a Nemzeti Sport számolt be arról, hogy folyamatosak az egyeztetések az angol Premier League-ben szereplő Brentford és az NB I-es Fehérvár FC vezetői között. Úgy tudjuk, az angol klub vezetősége már ősszel Fehérváron járt, és a személyes találkozók sora e hónap végén Londonban folytatódhat.

 


 

 

Múlt héten arról számoltunk be, hogy a Fehérvár FC széles körű egyeztetéseket folytat az angol Premier League-ben szereplő Brentford FC vezetőségével. Lehetséges szakmai és üzleti együttműködésről is szó lehet.

 

 

Azóta megtudtuk, és ez jelzi a tervek komolyságát, hogy a Brentford vezetősége ősszel Magyarországon járt, személyesen egyeztettek a Fehérvár FC képviselőivel. Majd az angol klub szakemberei feltérképezték az NB I-es klubnál folyó szakmai munkát és az infrastrukturális hátteret.

Az egyeztetések újabb fázisa a válogatott mérkőzések miatti márciusi szünetben következhet, Londonban – akkor a tervek szerint a fehérvári klub delegációja utazhat az angol fővárosba.

Azt egyelőre nem tudni, mi lehet ezeknek a megbeszéléseknek a kifutása, már a múlt heti első cikkünk megjelenése előtt kerestük a Fehérvár FC-t a tárgyalásokkal kapcsolatban, a klub nem cáfolta, de bővebben nem is kívánta kommentálni értesüléseinket, megjegyezve ugyanakkor, hogy folyamatosan együttműködnek több klubbal is, a sportszakmai céljaik megvalósítása érdekében.

Az ugyanakkor feltételezhető, hogy nem csak néhány játékos kölcsönadásáról tárgyal több hónapig a Brentford vezetősége a fehérváriakkal, de az még erősen kérdéses, eljutnak-e olyan szintre ezek a megbeszélések, hogy a Brentford tulajdonosa, Matthew Benham esetleg be is fektet a magyar klubba. A sportfogadás és a sportanalitika világában érdekelt üzletember korábban Dániában, az FC Midtjyllandnál volt többségi tulajdonos a Brentford mellett, de azt az üzletrészét tavaly eladta. 

A Fehérvár és a Brentford között első körben, rövid távon olyan szakmai együttműködésről lehet szó, melynek keretében fiatal játékosok, akiket az angol klub kiterjedt megfigyelői hálózata felfedez, de még nem készek arra, hogy rögtön a Premier League-ben futballozzanak, lehetőséget kaphatnának Fehérváron. Amennyiben pedig a szakmai együttműködés hatékonyan működik, lehet szó szorosabb, üzleti kooperációról is.   

Úgy tudjuk, a télen már konkrét játékosok érkezése is szóba került a klubok között, de Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője egyelőre nem választott ki senkit azok közül a fiatal labdarúgók közül, akiket a londoniak a figyelmébe ajánlottak.

A Brentford és a Fehérvár között Balogh Tamás, a magyar csapat korábbi, vezető játékosmegfigyelője a kapocs, aki jelenleg a londoniaknál dolgozik megfigyelőként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik