NB I: börtönbüntetést kapott a Puskás korábbi játékosát megzsaroló szerető

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.08. 12:13
null
Nem sikerült a zsarolás, Balutáék együtt maradtak (Fotó: <a href="https://www.instagram.com/baluta_alex/" target="_blank">instagram.com/baluta_alex</a>)
A csakfoci.hu szúrta ki a román Prosporton, hogy az FCSB mostani, a Puskás Akadémia korábbi labdarúgója, Alexandru Baluta zsarolási ügye véget ért, a szeretőjét börtönbüntetésre ítélték.

 

„Ahol szerelem van, ott élet van” – olvasható Alexandru Baluta Instagram-bejegyzésében. A poszt egyfajta lezárása volt a zsarolási ügyének.

A 30 éves román játékos 2020 és 2023 nyara között volt a Puskás Akadémia futballistája. Baluta viszonya állítólag 2022 februárja és márciusa közöttre tehető, amikor még a magyar csapatban játszott.

A cikk szerint egy Cristina (Krisztina?) névre hallgató hölggyel került közelebbi viszonyba, noha a futballistának felesége, családja volt. A nő pedig megzsarolta őt, azt írta neki, hogy hogy kitálal a feleségnek.

Cristina elmentette magának a beszélgetésiket az Instagramról, úgy volt vele, hogy ezekkel komolyan árthat Balutának. Úgy tudni 2022 októberében egy másik személyazonosság alatt elkezdte zsarolni őt, és azt írta neki, hogy ha nem ajánl fel neki bizonyos pénzösszegeket, akkor kapcsolatba lép a feleségével, és bizonyítékokkal alátámasztva beszámol neki a viszonyukról.

Baluta 2023 januárjában beleegyezett abba, hogy több részletben fizet neki, de közben a rendőrséghez fordult és feljelentést tett. Ennek hatására Cristinánál házkutatást tartottak, amely során bebizonyosodott, hogy valóban ő a zsaroló. A bíróság pedig nemrég ítéletet hozott, és egy év négy hónapra elítélte a fiatal nőt. A börtönbüntetés mellett fizetnie is kell: 2000 eurós anyagi és 7500 eurós erkölcsi kár megfizetésére kötelezték, ám a szerető fellebbezése után az erkölcsi kár összege 4000 euróra csökkent, minden más maradt.

A kínos botrány ellenére Baluta felesége megbocsájtott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik