MK: „Mindenkire szükségünk van” – Sztankovics örült Besic visszatérésének

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.09.17. 12:42
null
Sztankovics magyaráz Besicnek a becserélése előtt (Fotó: fradi.hu)
Mint beszámoltunk róla, Dejan Sztankovics a Nagyecsed ellen 8–0-ra megnyert Magyar Kupa-mérkőzéssel debütált a Ferencváros vezetőedzőjeként. A szerb szakember a találkozó után külön is kiemelte Muhamed Besic visszatérését, a bosnyák középpályás maga is nyilatkozott a régen várt eseményről.

 

Besic hosszú térdsérülésből tért vissza a szombati kupameccsen, legutóbb 217 napja játszott tétmérkőzést a Fradiban.

„Micsoda érzés visszatérni! Tegnap volt hét hónapja, hogy legutóbb a pályán lehettem, és boldog vagyok, hogy most itt lehetek. Az egész klubtól támogatást és türelmet kaptam, és nagy köszönet Kubatov Gábor elnök úrnak, aki bízott bennem, és megadta a lehetőséget, hogy ismét visszatérhessek szeretett klubomba, a Ferencvárosba. Jól éreztem magam, sokat tettem ezért. Keveset pihentem, mindennap kétszer-háromszor akár három-négy órát dolgoztam. Nagyjából másfél hónapja edzhetek rendesen, ennek az eredményét láthatták a pályán” tekintett vissza Besic a fradi.hu-nak a Nagyecseden megnyert kupameccs után.

„Az új vezetőedzőnek, Dejan Sztankovicsnak fontos volt, hogy győzelemmel kezdjen a csapatnál. Ez jó kezdés volt a számunkra, hosszú út várt ránk, három és fél órás utazás, de nagyon profi módon álltunk hozzá a meccshez, az edző is remekül felkészült erre a mérkőzésre, minden jól alakult. Így kell folytatnunk, még csak most kezdődött el a szezon, koncentrálnunk és dolgoznunk kell tovább, és megnyerni minden meccset, ez a célunk” – tette hozzá a bosnyák középpályás.

Sztankovics sem feledkezett meg játékosa visszatérésről, amelynek abból a szempontból is örült, hogy az Ekl-csoportkör jövő heti rajtjával folytatódik az erőltetett menet a csapat számára.

„Nagy gratuláció illeti az ellenfelet és persze a mi fiainkat is. Fontos, hogy ezeken a meccseken ne történjen sérülés, hiszen mindenkire szükség van, három sorozatban kell helytállnunk. Besic nagyszerű munkát végzett, fantasztikus ember és fantasztikus sportember is egyben. Örülök, hogy csaknem fél órát tudott játszani a visszatérése alkalmával. A Csukaricski fiatal és tapasztalt játékosokból áll. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgunk ellenük. Nem riadnak vissza semmitől, de mi vagyunk a Ferencváros, győznünk kell” nézett már előre az FTC új edzője.

A Fradi csütörtökön 18.45-től fogadja a szerb Csukaricskit az Európa-konferencialiga csoportkörének első fordulójában.

MOL MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Nagyecsed RSE (vármegyei I.)–Ferencvárosi TC0–8 (0–3)
Nagyecsed, Nagyecsedi RSE Sporttelep. Vezette: Lovas László.
Nagyecsed:Szabolcsi (Sarkadi Zs., 84.) – Nagy Z. (Bulyáki, a szünetben), Zámbó, Pócsi, Szabó – Sarkadi G. (Raffai, 83.), Ladányi, Kóka – Nyíregyházi (Somlyai, 51.), Nagy Norbert – Marinas (Jónás, 64.). Vezetőedző: Harbula Balázs.
Ferencváros:Varga Á. – Botka (Pászka, 58.), S. Mmaee (Wingo, a szünetben), I. Cissé, Ramírez (Civic, 58.) – Sigér D. – ifj. Lisztes, Zachariassen (Gojak, 65.), Marquinhos (Besic, 66.), Owusu – Pesics. Vezetőedző: Dejan Sztankovics.
Gólszerző: Pesics (13. – 11-esből), ifj. Lisztes (16., 45+1.), Zachariassen (49.), Owusu (52., 90+2.), Sigér D. (74.), Besic (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik