NB I: Kalmár Zsolt már Székesfehérváron van – NS-infó

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 10:43
null
A jelek szerint a végéhez közelít Kalmár Zsolt csallóközi kalandja (Fotó: DAC)
A Nemzeti Sport információja szerint Kalmár Zsolt csütörtökön már nem a DAC edzésén, hanem Székesfehérváron volt.

 

Szinte sokkolta a dunaszerdahelyi szurkolókat, hogy Kalmár Zsolt, a Dunaszerdahelyi AC meghatározó alakja távozhat a klubtól. Mint megírtuk, egybehangzó hazai és szlovákiai lapértesülések szerint ugyanis a sárga-kékek 28 éves, 32-szeres magyar válogatott középpályása az NB I-ben szereplő Fehérvár FC-ben folytatja, amellyel a Futbalové Zákulisie Twitter-oldal információja szerint két évre szóló szerződést köt. Lapunk úgy tudja, csütörtökön már nem a DAC edzésén, hanem Székesfehérváron volt.

„Keményen edzek, ugyanúgy, mint eddig. A jelenlegi helyzet az edző döntése, ezt el kell fogadni. Ha lehetőséget kapok, próbálom a maximumot nyújtani. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta a Nemzeti Sportnak a szombati, Kassa elleni bajnoki győzelem (5–2) után Kalmár Zsolt, aki csereként csak 18 percet játszott. Sok mindent elárult, hogy a fölényes hazai vezetéskor csak akkor küldte pályára Adrián Gula vezetőedző, amikor a hatezer néző ezt hangosan követelte.

Mindenki észrevette, valami megváltozott… Amikor a dunaszerdahelyi kedvenc beállt, Miroslav Kácer csapatkapitány nem adta át a szalagot neki, holott lapunk úgy tudja, az öltözőben a csapatkapitányi szavazást ő nyerte meg. Az előző idényben többször megtörtént, hogy amikor csereként pályára lépett, rögtön megkapta a szalagot. A dunaszerdahelyi vezérkar és Adrián Gula egyaránt többször hangsúlyozta, mennyire fontos a klubnak Kalmár Zsolt, hosszú távon számolnak vele. Nos, a jelek szerint mégsem.

A grúz Dila Gori elleni Európa-konferencialiga-selejtezőkön a kezdőcsapatban volt, de lecserélték, majd a kiesés után a kispadra került, nem volt nehéz észlelni, hogy nem számolnak vele. Noha a Topolyai SC-vel is hírbe hozták, mi is úgy tudjuk, a Fehérvár FC lesz a következő csapata.

Kalmár Zsolt 2017-ben került a DAC-hoz, amelynek színeiben 148 tétmérkőzésen szerepelve 47 gólt szerzett és 29 gólpasszt adott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik