NB I: a nehéz időszak már a múlté, Hegedűs Jánost a bizonyítási vágy fűti

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 10:00
null
Hegedűs János (jobbra) az NB I-ből kieső Vasastól igazolt az élvonalbeli Paksi FC-hez (Fotó: Szabó Miklós)
Nem alakult jól Hegedűs János előző idénye, úgyhogy Pakson bizonyítani akarja, igenis az első osztályban van a helye.

Eseménydús hétvégéje volt Hegedűs Jánosnak. Hacsak gálamérkőzésen is, a Paksi FC egy hete igazolt védője szombaton pályára lépett új csapatában, vasárnap pedig egész nap a költözködésével kapcsolatos teendőket intézte.

A 26 éves, remek rúgótechnikájú labdarúgó viszontagságos idényen van túl, hiszen a bajnokságnak még a DVTK játékosaként vágott neki, ám csak az első három fordulóban jutott lehetőséghez az NB II-ben aranyérmes csapatban, majd a télen a Vasashoz igazolt, s csak öt bajnokin lépett pályára az élvonaltól búcsúzó együttesben.

„Nagyszerű hangulatú meccset játszottunk Faddon, a helyiek mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat, ezúttal nem az volt a fontos, mi lesz az eredmény    – árulta el lapunknak Hegedűs János.Vasárnapra pihenőnapot kaptunk, de a családdal költözködtünk, remélem, a viszontagságos időszak után Pakson hosszú távon bizonyíthatok. Ami az előző idényemet illeti, a DVTK a Haladás mellett a leginkább szeretett klubom, nagyon jól éreztem ott magam, de megsérültem, jött az edzőváltás – rosszulesett, hogy nem tudtam játszani és el kellett mennem. Úgy gondoltam, a Vasas előrelépést jelent, a játékoskerete alapján nem az NB II-be való, ám valami nagyon nem működött. Ettől függetlenül köszönettel tartozom Nagy Miklós klubigazgatónak a lehetőségért és hogy elengedett. Diósgyőri csapattársam, Bertus Lajos csak jókat mondott a Paksról, és az első hetem is azt igazolta, hogy nagyon jó helyre, befogadó közösségbe kerültem.”

Hegedűs János már 19 évesen bemutatkozott az NB I-ben (a Haladást irányító Kuttor Attila küldte pályára 2015. május 2-án a Dunaújváros ellen 4–1-re elveszített bajnokin), és többek között olyan látványos gól is a nevéhez fűződik, mint amit 2018. október 20-án a Puskás Akadémia játékosaként szerzett a Ferencváros ellen 1–0-ra megnyert meccsen: a saját térfeléről, a kezdőkörből bombázott a kapujából kint álló Dibusz Dénes felett a hálóba. Aligha járunk messze az igazságtól, amikor azt mondjuk, a nagyon jó indulás után nem ott tart a pályafutásában, ahol kellene, de ha valahol, Pakson újra felépítheti magát.

„Nem titok, az utóbbi időszak megviselt lelkileg, de Weisz Gábor mentáltréner, a legjobb barátom, Juhász János, valamint a családom sokat segített abban, hogy leküzdjem a problémáimat  – folytatta Hegedűs János. – Amikor először leültem beszélgetni a paksiak ügyvezetőjével, Haraszti Zsolttal, megjegyezte, talán ez az utolsó esélyem megragadni az NB I-ben. Egyet kellett értenem vele. Nagyon motivál, hogy megmutassam, tévednek, akik azt hiszik, véletlenül rúgtam azt a gólt Dibusz Dénesnek, vagy akik szerint lassú vagyok. Igenis az első osztályban van a helyem!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik