Mezőkövesd: Svédországban folytatja Dino Besirovic

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 11:35
null
Besirovic az AIK játékosa lett (Fotó: aikfotboll.se)
Minőségi játékos távozott a Mezőkövesd Zsórytól. Dino Besirovic három és fél év után hagyta el a klubot, új csapata a svéd élvonalban szereplő AIK pedig kedden este bejelentette, hogy két és fél évre szóló szerződést kötött az ingyen megszerzett középpályással.

Egyik legfontosabb játékosát veszítette el az átigazolási időszakban a Mezőkövesd Zsóry. A 29 esztendős portugál-bosnyák állampolgárságú Dino Besirovic 2020 januárjában előbb kölcsönbe érkezett, majd megvásárolta játékjogát a klub. Három és fél kövesdi idényében 106 bajnokin lépett pályára és 23 gólt szerzett, a 2022–2023-as bajnoki évben nyolc találattal második lett a házi góllövőlistán – a 14 gólos Sztefan Drazsics mögött .

„Az elmúlt három és fél esztendőben Dino Besirovic nagyon sokat segített a klubnak, de ő is kapott segítséget, hiszen súlyos sérülés után érkezett hozzánk a Hajduk Splittől – adott helyzetjelentést a futballistáról Tóth László sportigazgató. – Jelentős pénzügyi terhet vállalva szereztük meg a játékjogát, de ez olyan befektetés volt, amellyel mindkét fél jól járt. Nagyon fontos gólokat szerzett és gólpasszokat adott, köszönettel tartozunk neki, nyilván ő is a stábnak és a játékostársainak. Lejárt a szerződése, szerettük volna megtartani, de a távozás mellett döntött, mi pedig tiszteletben tartjuk, sok sikert kívánunk pályafutása új fejezetéhez.”

A bosnyák válogatottban 2018-ban és 2021-ben is két-kjét alkalommal pályára lépő labdarúgó játékjogát több klub szerette volna megszerezni – többek között az élvonalba felkerülő MTK Budapest érdeklődéséről is hallani lehetett – végül mégis az országváltás mellett döntött.

A svéd élvonalban szereplő AIK Stockholm kedden este hivatalos honlapján bejelentette, megszerezte a Mezőkövesdről ingyen távozó bosnyák középpályást,akivel 2025 év végéig szólószerződést kötött. A játékos hivatalosan csak július 1-jétől lesz ugyan a klub játékosa, de a hivatalos honlapon található bejelentés szerint gyakorlatilag már megkezdhette a csapattal együtt a közös munkát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik