Böde Dániel: Jó lenne újabb bronzérmet szerezni

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 07:53
null
Böde Dániel bronzéremre vágyik (Fotó: Koncz Márton)
A paksi csatár, Böde Dániel számára fontos mérkőzés a Ferencváros elleni bajnoki, a múlt és a jelen miatt is – szeretne dobogós helyen végezni.

Remek formában
futballozik a Paksi FC. Az utóbbi öt forduló valamennyi mérkőzését megnyerte a Bognár György edzette csapat, ráadásul a 25-szörös válogatott, a ferencvárosiak korábbi kedvenc támadója, Böde Dániel is lövi a gólokat. A paksi csatár Waltner Róbert edzősködése idején nem került a profi keretbe, az NB III-ban szerepelt, „rehabilitálása” óta egyszer játszott kezdőként, hétszer pedig csereként lépett pályára, s ezeken a találkozókon öt gólt szerzett. Ha így folytatja, a csapat gólkirályjelöltje, Varga Barnabás közelébe is kerülhet, ugyanis a csatártárs 17 találattal első az NB I-es góllövőlistán.

„A Ferencváros mindegyik fordulóban mindegyik riválisa ellen esélyesnek számít, és így lesz ez most is – nyilatkozta az FTC-vel korábban kétszer bajnokságot, kétszer ezüstérmet, egyszer bronzérmet nyerő Böde Dániel. – Ugyanakkor jó állapotban vagyunk mi is, fontos lenne pontot, sőt pontokat szerezni. Nekem sokat jelentene, ha a Fradi után a Pakssal is lenne bronzérmem a bajnokságban.”

Ám nemcsak a 36 éves paksi kedvenc, de a nála 17 évvel fiatalabb Vas Gábor is izgalommal várja a szombati meccset.

„Természetesen hajt bennünket az elmúlt öt győzelmünk miatti lelkesedés, s az is, hogy a tabellán dobogós helyre kerülhetünk
– mondta a klub honlapjának a védő. – Sok néző lesz kint a meccsen, ami szintén doppingol bennünket.”

Az FTC elleni bajnokit várva megszólalt a gólkirályjelölt Varga Barnabás is: „Többször sikerült már megszorongatni a Ferencvárost, így talán nem is annyira túlzó cél, hogy itthon tartsuk a három pontot. Ellenfelünk ráadásul nem a legjobb formájában futballozik. Volt már ebben az évadban a Fradi ellen olyan találkozónk, amelyen győzelmet érdemeltünk volna, itt az ideje tehát a sikernek.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik