FTC: túl a sérüléseken, Adnan Kovacevicet szétveti az erő

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 13:10
null
Adnan Kovacevic nagyszerű erőállapotban vágott neki a tavasznak, és reméli, nemcsak a bajnokságban, hanem az El-ben is szép időszak vár a Fradira (Fotó: Dömötör Csaba)
Jó erőben, jó formában érzi magát Adnan Kovacevic, a bosnyák válogatott védő egyetlen edzést sem hagyott ki a felkészülés idején, a bajnokságban pedig minél előbb lezárná az aranyért zajló csatát.

Visszafoglalta helyét a védelem közepén. Adnan Kovacevic a tavaszi szezonban a lejátszott öt mérkőzésből négyen pályára lépett, a hátvédsor közepén Samy Mmaee párjaként tartóztatja fel az ellenfelek támadóit. A 29 esztendős játékos a visszatérés okát is tudja, jó erőnlétének egyértelműen a felkészülés adta meg az alapját.

„Hosszú idő után végre huzamosabb ideig elkerültek a sérülések – mondta lapunknak a Ferencváros bosnyák válogatott védője. – Az utóbbi években valahogy rendre rosszul sült el a felkészülésem, hol sérülés, hol koronavírus okozta betegség miatt dőltem ki. Ezúttal azonban egyetlen edzést sem hagytam ki, mentálisan és erőnlétileg is tökéletes állapotban vagyok. És tele energiával.”

ADNAN KOVACEVIC
Nemzetisége: bosnyák
Életkora: 29 éves
Posztja: belső védő
NB I-es mérkőzései/góljai száma: 38/ –
Piaci értéke: 700 000 euró

Ami legalább ilyen nagy szó, hogy folytatta sorozatát: ahogyan az ősszel sem kapott egyetlen sárga és piros lapot, a tavaszi találkozókon sem szabálytalankodott büntetőlapot érően. Nem csupán Adnan Kovacevic, az egész csapat jól kezdte 2023-at, az öt találkozóból hármat megnyert, kettő döntetlennel végződött. A zöld-fehérek 19 fordulót követően 14 pont előnnyel vezetik a bajnokságot, a hétvégén növelhetik előnyüket, szombaton 17.00 órától a tabella második helyén álló Kecskemétet fogadják.

„Tetemes az előnyünk, de ettől még minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Jól kezdtük a szezont, nem szenvedtünk vereséget, remélhetőleg az egész tavaszt végig tudjuk így vinni. És egyébként is jó lenne minél hamarabb eldönteni bajnoki cím sorsát. Hazudnék, ha azt mondanám, a nagy előny birtokában ugyanolyan könnyű motivációt találni egy-egy mérkőzésre, ám a szakmai stáb ezt a helyzetet is jól kezeli, megkapjuk a megfelelő útmutatást.”

A Fradinak ebben a bajnokságban mindössze két veresége van, az egyiket Mezőkövesden (1–2) szenvedte el, a másikat pedig Kecskeméten (0–2) – és szombaton éppen a KTE vendégeskedik a Groupama Arénában.

„Egyik mérkőzésen sem lehettem a pályán – folytatta Adnan Kovacevic. – Éppen a kecskeméti találkozó előtti hétvégén sérültem meg, a Kisvárda elleni hazai meccsünkön le is kellett cserélni. Másfél hónapig nem játszhattam... Ismerem a csapattársaimat, biztos vagyok benne, szombaton mindegyikük vissza akar vágni a Kecskemétnek. Bizonyítanunk kell, hogy akkor egyszerűen rossz napunk volt.”

A védő jó kapcsolatot ápol honfitársával, Muhamed Besiccsel, akinek keresztszalagja a hétvégén szakadt el, Adnan Kovacevichez hasonlóan ő is a Kisvárda elleni meccsen szenvedett sérülést.

„Hihetetlen balszerencsés Muhamed Besic. De ő is tudja, a labdarúgás ilyen, a sérülés sokszor elkerülhetetlen. Egy csapat vagyunk, a nehéz helyzetben is biztatjuk, egyébként pedig biztos vagyok benne, hogy még erősebben tér vissza a pályára.”

A Ferencváros az Európa-ligában március 9-én előbb idegenben, majd egy héttel később idehaza, a Puskás Arénában fogadja leendő ellenfelét, de hogy kivel találkozik, egyelőre nem tudni. A 16 közé jutásért éppen csütörtökön játsszák a riválisok a párharcok első mérkőzéseit, ha Adnan Kovacevicen múlna, maga választana ellenfelet.

„Természetesen nézegettem a lehetséges ellenfeleket. Most, hogy Aissa Laidouni az Union Berlin együttesébe igazolt, nem bánnám, ha velük találkoznánk az El-ben. Ehhez nekik előbb az Ajaxon kell túljutniuk, de igazából mindegy, kit kapunk, egyik ellenfél sem ígérkezik könnyűnek. Az biztos, hogy az előttünk álló párharc esélyesei nem mi leszünk, de megnyertük a csoportunkat, nincs miért kishitűnek lenni.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik