FTC: Egyelőre nincs mire felvágni – Muhamed Besic

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 07:51
null
Az öregkor még láthatóan messze, de Muhamed Besic úgy tervezi, Spanyolországban lesz nyugdíjas… (Fotó: Szabó Miklós)
Mallorcai házában töltötte a téli pihenőt Muhamed Besic, aki a Ferencvárossal szombaton ismét Spanyolország felé veszi az irányt, Benidormban edzőtáborozik a csapat.

 

Elkezdte az edzéseket a Ferencváros. A zöld-fehérek labdarúgói a két ünnep közötti pihenő után szerdán találkoztak a Népligetben, a csütörtöki és pénteki ráhangolódást és orvosi teszteket követően szombaton Spanyolország felé veszik az irányt. A szakmai stáb nem is húzhatja az időt, hiszen az FTC január 24-én már tétmérkőzésen lép pályára, a Zalaegerszeg elleni, korábbról elhalasztott idegenbeli bajnokival kezdi a tavaszi klubszezont. A csapat január 17-ig készül a Földközi-tenger partján fekvő Benidormban – Muhamed Besicnek különleges helyszín Spanyolország.

Hogy miért?

„Néhány nappal ezelőtt érkeztem onnan vissza Budapestre – mondta lapunknak a Ferencváros középpályása. –  Sokáig csak a szabadságomat töltöttem ott, ám egy ideje Mallorca az otthonom. Tíz éve jártam ott először, amikor Angliában futballoztam, és annyira beleszerettem, hogy négy éve már oda járok haza. Megöregedni mindenképpen ott szeretnék, de hogy mit tartogat az élet nekem, megjósolhatatlan.”

Már csak azért is, mert a bosnyák válogatott játékos még csak 30 éves, és nagyszerűen érzi magát Magyarországon és a Ferencvárosban. Szellemileg és erőnlétileg is felfrissülve tért vissza a téli pihenőről, jó állapotban várja a felkészülés második szakaszát.

„Különleges a mostani téli munka, mert a katari világbajnokság miatt két részre oszlott. Először Mezőkövesden készültünk, most pedig Spanyolországba utazunk. Jólesett a hosszabb pihenő, ugyanis a nyáron alig volt időnk lazítani, egész évben sűrű volt a program, egymást követték a meccsek. A felkészülés első szakaszában roppant kemény edzéseket vezényelt a szakmai stáb, Spanyolországban alighanem már a taktikán is nagyobb hangsúly lesz. Nem leeresztve érkeztünk vissza a Népligetbe, karácsony és szilveszter között egyéni edzésterv alapján készültünk, mindennap szerepelt futás a programban.”

Muhamed Besic (jobbra) úgy érzi, keményen kell küzdeniük az aranyéremért (Fotó: Török Attila)
Muhamed Besic (jobbra) úgy érzi, keményen kell küzdeniük az aranyéremért (Fotó: Török Attila)

A Ferencváros megszokott terepre tér vissza Spanyolországba, korábban Szerhij Rebrov irányításával is ott készültek a zöld-fehérek. Muhamed Besic sem bánja, hogy Benidormba utaznak, a körülmények és az időjárás egyaránt tökéletes ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a tavaszra. Az edzőmeccsekről szólva egyelőre az biztos, hogy a csapat január 11-én 15 órától a német Bundesliga 14. helyén telelő Augsburggal méri össze erejét, és az edzőtábor végéig várhatóan 2-3 felkészülési mérkőzést játszik.

„Fontos szakasz előtt állunk, mert rövid időn belül kell ismét formába lendülnünk. Január végén tétmérkőzések sora vár ránk, s a bajnoki aranyérem megszerzéséhez meg kell nyernünk őket. Nem szeretek ígérgetni vagy a jövőről beszélgetni, mert abból csak a baj van… Egyelőre nincs mire felvágni, az Európa-ligában nagy sikert elérve eljutottunk a kieséses szakaszba, de még semmit sem nyertünk. Szerénynek maradni és hallgatni Sztanyiszlav Csercseszov utasításaira – ez a feladatunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik