Labdarúgás: „Fölhívott a Horváth Feri, Salec, ezek mi voltunk!”

BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA (videó)BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA (videó)
Vágólapra másolva!
2022.07.28. 15:30
Sallói Istvánt gyerekkorában csak a foci érdekelte, még édesanyja hálós bevásárlótáskáját is felhasználta kapunak a lakásban. Leginkább nagypapája szerette volna a sportág felé terelgetni, abból nem sült ki ugyanis jó, amikor NB I-es futballista édesapjával együtt lépett pályára.  

A Sportkrém stábjának azt is elárulta, mi történt azon a mérkőzésen, édesapjával miért kaptak mind a ketten piros lapot, s mit szólt ehhez az édesanyja.

Bár a kilencvenes években itthon is kiemelkedő játékosnak számított, karrierje igazán a Beitar Jeruzsálemben teljesedett ki. Az interjú alatt számos sztorit felidézett azokból az időkből, például az első bajnoki címét, amelyet alaposan meg akart ünnepelni.

A Mol Fehérvár sportigazgatójaként, illetve válogatott labdarúgó fia, Sallói Dániel révén is rálát a labdarúgás mai viszonyaira. Arra voltunk kíváncsiak, ha most lenne profi futballista, akkor mennyivel alakult volna másképpen a karrierje, videónkban erről is beszél.

Sosem akart elszakadni a futballtól, hiszen mindig is ez volt az élete. Azt is elmondta, miért él-hal ezért játékért.

„Azt szoktam mondani a fiataloknak, hogy futballsztárok vagy rocksztárok legyenek. Nagyon inspiráló tud lenni egy telt házas stadion, egy téttel bíró mérkőzés, vagy amikor gólt lősz és azzal eldől a javatokra a meccs. Horváth Ferivel együtt játszottunk a Vidiben, sokat elmélkedtünk ezen, a mi mondásunk az, hogy az lő gólt, aki gólt akar rúgni, aki megy érte, és mi nagyon mentünk érte. Amikor tizenkilenc évesen a Vidihez került, akkor én már kvázi sztár voltam a csapaton belül. Mondtam neki, figyelj kicsi, ne lepődj meg, elviszed a kapusra a labdát, megbököd, megy a kapuba, bemenne, de ha én utolérem, be fogom lőni. Nézett rám a nagy szemeivel, mondta, oké Salec, de ha te csinálod meg, én is belővöm. És akkor ebben maradtunk. Daninak volt egy ilyen gólja, amikor kipattant és a gólvonalon megállt a labda, ott volt egy csapattársa, már lendített, hogy bepasszolja, de Dani hátulról, tíz méterről full sprintben jött, és berúgta előle. Tehát, tuti gól volt, de ő berúgta. Fölhívott a Horváth Feri, hogy Salec, ezek mi voltunk, ez volt az a gól, ami mi voltunk. Megdicsértem én is Danit, hogy sok szép gól van, de ez az a gól, amit én várok egy támadótól. Amikor Ferivel nosztalgiázunk, mindig azt mondjuk, nincs még egy olyan dolog, ami a gólöröm okozta eufórikus adrenalinbombához lenne hasonlítható.”

Ha még több olyan, érdekes történetre kíváncsi, amit Sallói István megélt karrierje során, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik