Brazília: Marquinhos már elutazott a Ferencvároshoz – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 09:47
null
Brazil sajtóhírek szerint Marquinhos a Ferencvárosban folytathatja a pályafutását (Forrás:<a href="https://www.itatiaia.com.br/noticia/galo-encaminha-venda-de-marquinhos-cria-da-base-a-clube-da-hungria"> Itatia</a>)
A brazil sajtóban biztosra veszik, hogy a bajnoki címvédő Atlético Mineiro 22 éves támadója, a legutóbb kölcsönben a bolgár Botev Plovdivban szereplő Marquinhos a Ferencvárosban folytatja a pályafutását.

Több brazil portál, köztük az Itataia is arról ír, hogy az Atlético Mineiro támadóját, Marquinhost végleg kivásárolhatja a szerződéséből a Ferencváros. Az átigazolás a jövő héten válhat hivatalossá, a játékos a hírek szerint már el is utazott orvosi vizsgálatra, Budapestre.

A napokban először a bolgár sportal.bg írt róla, hogy a Botev Plovdiv által egy éve kölcsönvett Marquinhos nem marad Bulgáriában, ugyanis az Atlético Mineiro megegyezett a Plovdivban 30 tétmeccsen hét gólt szerző és nyolc gólpasszt adó játékos eladásáról a Ferencvárossal. Ezt erősítette meg szombaton a brazil sajtó is. A Transfermarkt által 3.8 milliósra becsült Marquinhos kivásárlási árát 1.5 millió euróra teszik.

Marquinhos az Atlético Mineiro saját nevelésű játékosa, de Bulgária előtt játszott kölcsönben a Chapecoensében is. A brazil élvonalban 26 meccsen egy gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Ő lehet a Ferencváros harmadik téli szerzeménye a szombaton bejelentett argentin Carlos Auzqui és a korábban érkezett, nigériai Fortune Bassey után. Ugyanakkor a görög metrosport.gr értesülései szerint még egy nigériai válogatott középpályás is jöhet, a 27 éves Anderson Esiti, aki a PAOK Szalonikitől érkezhet kölcsönbe. Úgy tudjuk, hamarosan az ő szerződtetését is bejelentheti a Ferencváros, miután a magyar klubnak sikerült alkudnia a fizetéséből és olyan kedvező feltételekkel veszik kölcsön, hogy a játékos keresetének egy részét továbbra is görög klubja állja.

Magyarországon február 14-én, hétfőn zárul az átigazolási időszak, ezt követően már csak ingyen igazolható játékosok szerződtetésére lesz lehetőség, tehát hétfőig le kell zárnia a Ferencvárosnak a folyamatban lévő tárgyalásokat.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Carlos Auzqui (argentin, River Plate – Argentína), Fortune Bassey (nigériai, Dynamo Ceské Budejovice – Csehország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Marquinhos (brazil, Atlético Mineiro – Brazília, legutóbb kölcsönben Botev Plovdiv – Bulgária), Anderson Esiti (nigériai, PAOK – Görögország)
Távozók: Myrto Uzuni (albán, CF Granada – Spanyolország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marijan Cabraja (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik