Sportgazdaság: Rebrov egy csapatba került CR-rel és Mourinhóval

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2019.08.08. 09:46
null
Varga Sándor (balra) és Szerhij Rebrov: gyümölcsöző csapatmunka (Fotó: Török Attila)
Amerikai nagyvállalat része lett a ferencvárosi vezetőedzőt, Szerhij Rebrovot is képviselő brit futballügynökség.

Az amerikai cégóriás, a CAA Sports megvásárolta a Varga Sándor játékosügynököt is foglalkoztató Base Soccer Agency (BSA) brit ügynökséget, amelynek kliense mások mellett Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője. A deadline.com oldal beszámolója szerint az ügylet pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra. Lapunk kérdésére, hogy ez neki milyen változásokat jelenthet, a kárpátaljai származású Varga Sándor így felelt: „Még több lehetőséget hozhat.”

A Leon Angel brit játékosügynök által 1997-ben alapított BSA több mint háromszáz labdarúgó és edző képviseletét látja el. Londoni székhelyén több mint hatvan alkalmazottat foglalkoztat, de vannak irodái Európán túl Dél-Amerikában, Ausztráliában, Ázsiában és Észak-Amerikában is. Neves ügyfelei közé tartozik Arsene Wenger, Kyle Walker, Fred, Danny Rose, Davinson Sánchez, Aaron Lennon vagy
Ashley Young. A BSA emellett a női futball egyik vezető ügynöksége is.

A CAA Sports viszont valóságos Góliát a piacon, ügyfelei, akik közé csak a futballból olyan nagyágyúk tartoznak, mint Cristiano Ronaldo, José Mourinho, James Rodríguez, Dele Alli, Bernardo Silva, Joao Félix vagy Renato Sanches, évi mintegy 33 milliárd dollár bevételt generálnak. De az ügynökség olyan további nemzetközi klasszisokat is képvisel más sportágakból, mint a volt Formula–1-es versenyző Nico Rosberg vagy a visszavonult NBA-kosaras, Dwyane Wade.

„Örülünk, hogy egyesítjük erőinket a CAA Sportsszal – fogalmazott Leon Angel. – Biztosak vagyunk benne, hogy a fúzió révén még dominánsabb erő tudunk lenni a futballisták képviseletében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik