Felkészülés: a Debrecen kikapott a Balmazújvárostól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.08. 13:17
Az NB I-es DVSC labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen egygólos (2–1) vereséget szenvedett a másodosztályú Balmazújvárostól. A szintén élvonalbeli Újpest pedig döntetlent (1–1) játszott az ugyancsak NB II-es Siófokkal.

DVSC–BALMAZÚJVÁROS DVSC–BALMAZÚJVÁROS

A Debrecen a második félidőben bukta el a meccset
(Fotó: dvsc.hu)
A Debrecen a második félidőben bukta el a meccset (Fotó: dvsc.hu)

A debreceni klubhonlap beszámolója szerint az első félidőben többnyire mezőnyjáték folyt a pályán. A Loki jelentősen többet birtokolta a labdát ellenfelénél, de nehezen tudott helyzetet kialakítani, mert a vendégek szervezetten védekeztek. A 30. percben mégis sikerült vezetést szereznie a Lokinak: Ioan Filip ugratta ki Könyves Norbertet, aki 16 méterről, jobbról a hosszúba lőtt. A végén az új szerzemények, a szlovák Róbert Vitteknek is volt egy lehetősége, lövése a jobb kapufa mellett ment el.

A második félidőben többnyire a DVSC-nél volt a labda, a 64. percben mégis egyenlíteni tudtak a vendégek: Belényesi Miklós a jobbösszekötő helyéről lőtt a kapuba. A 71. percben nagy debreceni helyzet maradt ki, amikor Danilo Szekulics szögletét követően Geoffrey Castillion közelről a jobb kapufa mellé fejelt. A holland támadót a 80. percben kiállították, miután rácsúszott Hadházi Dávid lábára. Az utolsó tíz percben emberhátrányban futballozott a házigazda. Ekkor már többször eljutottak a vendégek a debreceni kapuig, a végén pedig slusszpoénként a győzelmet is megszerezték. A végjátékban a DVSC-nek volt lehetősége az egyenlítésre, de egy beadás után Szekulics centikkel lőtt a kapu mellé.

A DVSC az élvonalban 11 fordulót követően 14 ponttal a hetedik helyen áll a tabellán, a Balmazújváros 12 forduló után 23 ponttal a második az NB II-ben.

NB I-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC–BALMAZÚJVÁROS 1–2 (1–0)
Debrecen-Pallag. V:
Solymosi.
DVSC: Danilovics (Verpecz, 60.) – Jovanovic (Kuti, 72.), Szatmári (Djelmic, 62.), Mészáros N. (Brkovics, a szünetben), Bobko (Ferenczi, 72.) – Filip, Tőzsér (Nagy Z., a szünetben) – Könyves (Mészáros K., 72.), Holman (Szekulics, a szünetben), Szakály P. (Horváth Zs., a szünetben) – Vittek (Castillion 62.).
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Tamás L. (Bokros, a szünetben), Németh Á., Bakos (Kiss L., 62.), Balogh K. – Vajda (Kapacina, a szünetben), Sigér (Kamarás, a szünetben), Bódis (Hadházi, a szünetben) – Vólent (Máté J., 62.), Farkas B. (Belényesi, a szünetben), Kovács Á. (Varga K., a szünetben).
G: Könyves 30., ill. Belényesi 64., Máté 88.
Kiállítva: Castillion (80.)
Forrás: dvsc.hu

Siófoki részről Elek Bence egyenlített az Újpest ellen (Fotó: BFC Siófok Facebook)
Siófoki részről Elek Bence egyenlített az Újpest ellen (Fotó: BFC Siófok Facebook)


ÚJPEST–SIÓFOK

Az újpestiek Facebook oldalán olvasható tudósítás szerint a kezdés után mezőnyfölényben játszott az Újpest, a lilák szereztek les miatt jogosan érvénytelenített gólt, volt veszélyes lövésük, de a siófoki kapu nem forgott állandó veszélyben. A vendégek félóra elteltével tértek magukhoz, de a szünet előtti hajrá már ismét az újpestieké volt. A 63. percben Souleymane Diarra egyéni megmozdulás végén juttatta vezetéshez a lilákat, majd Mihajlo Perovics hagyott ki ziccert. Nem sokig vezettek az újpestiek: a 70. percben Elek Bence egyenlített siófoki részről.

„A mérkőzés elérte a célját, sok olyan játékos kapott ma lehetőséget, aki korábban kevesebbet játszott, illetve több sérülésből visszatérő labdarúgó is kipróbálhatta magát éles helyzetben” – nyilatkozta a Nebojsa Vignjevics, a lilák vezetőedzője az ujpestfc.hu-nak.

Az Újpest az élvonalban 11 fordulót követően 15 ponttal a hatodik helyen áll, a Siófok 12 forduló után 18 ponttal a kilencedik az NB II-ben.

NB I-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST–SIÓFOK 1–1 (0–0)
ÚJPEST:
Kovács Z. – Nagy G. (Szűcs K., a szünetben), Heris (Knap), Pávkovics, Mohl – Windecker (Virágh Sz.) – Diallo (Németh G.), Andric, Balázs B. (S. Diarra, a szünetben), Balogh B. (Gere) – Lázok (Perovics).
SIÓFOK:
Filipánics – Szilágyi, Szalai V., Berde, Czingráber, Nagy D., Gál (Elek), Petneházi, Berki (Gréczi), Pendl, Kozma (Kovács D.).
G:
S. Diarra 63., ill. Elek B. 70.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik