NB I: itt a (várva) várt igazolás – Márkvárt hivatalosan is a PAFC-é

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.13. 14:51
null
Márkvárt Dávid hároméves szerződést kötött a Puskás Akadémiával (Fotó: puskasakademia.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette Márkvárt Dávidot.

 

„Megszületett a megállapodás klubunk és a Pécsi MFC között, Márkvárt Dávid immáron a Puskás Akadémia FC játékosa” – olvasható a puskasakademia.hu-n.

Az 1994-es születésű középpályás Szekszárdon született, ahol a helyi csapatban futballozott. Még nem volt 15 éves, amikor Pécsre került, ahol előbb korosztályos válogatottá, majd NB I-es játékossá érett. Márkvárt húszéves kora ellenére jelentős NB I-es tapasztalattal rendelkezik, ráadásul tagja volt Dárdai Pál finnek ellen készülő bő válogatott keretének is.

Márkvárt hároméves szerződést írt alá a felcsúti csapattal.

A bejelentés nem váratlan, ellenben elhúzódó ügy végére került pont. Már megírtuk, hogy a futballista a Puskás Akadémiához kerülhet, végül azonban a korábbi klubjával, a Péccsel csak lassan született meg a megállapodás.

„Az első pillanattól kezdve nagyon jól érzem magam a csapattal. Rendkívül pozitív volt a fogadtatás, semmi problémám nem volt a beilleszkedéssel. Mindenki nagyon segítőkész a klubnál. Nem újdonság számomra, hogy kemény edzéseket vezényel a szakmai stáb, hiszen jól ismerem őket. Robert Jarni kemény vezetőedző, aki a pályán megköveteli a fegyelmet és a megfelelő hozzáállást. Biztos vagyok benne, hogy ha becsülettel elvégezzük az általa eltervezett munkát, és igazi csapattá formálódunk, akkor nem lesz problémánk a bajnokságban” – mondta a 21 éves Márkvárt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL

Érkezők: Marko Dinjar (horvát, Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Fodor Ferenc (Nyíregyháza), Ivan Herceg (horvát, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Branko Pauljevics (szerb, Pécsi MFC, szabadon igazolhatóként), Márkvárt Dávid (PMFC), Pekár László (Nyíregyháza), Pogacsics Krisztián (Győri ETO, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Horváth Tamás (Videoton), Zsótér Donát (Videoton, ismét kölcsönbe)

Kölcsönből visszatérők: Barcsay Márk (Videoton, ?), Károly Bálint (ZTE, ?), Tóth László (Balmazújváros, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:Rudolf Gergely (Győri ETO, szabadon igazolható), Sándor György (Videoton, szabadon igazolható)

Távozók: Fábio Nascimento de Oliveira (brazil, Békéscsaba), Gajdos Zsolt (csákvári kölcsön után Szolnok), Lubos Hajdúch (szlovák, szabadon igazolható), Szakály Dénes (Paks), Szélesi Zoltán (szabadon igazolható), Tamás Márk (DVTK, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (visszavonult), Vachtler Csaba (Balmazújváros, kölcsön után végleg szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe távozók: Braniszlav Danilovics (szerb, Videoton), Fényes Szabolcs (Csákvár), Molnár Tibor (Csákvár, ismét kölcsönbe), Oldal Tibor (Csákvár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Harsányi Zoltán (Mezőkövesd, ?), Hudák Martin (Videoton), Kleinheisler László (Videoton, ?), Tar Zsolt (Videoton, ?)

Távozhatnak: Tóth László (Mezőkövesd)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik