Paks: nem örülnek a 12 csapatnak, edző lehet a játékosból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.07. 12:04
Nem örül a tizenkét csapatos bajnokságnak, mert jól tudja, így még nehezebb lesz kivívniuk a bennmaradást. Haraszti Zsolt ügyvezető a Paksi FC idei ötödik helyezésére viszont nagyon büszke.

„Jómagam is úgy gondolom, hogy több mint bravúr ez a szereplés – mondta Haraszti Zsolt a teol.hu-nak. – A szezonra a biztos bennmaradást tűztük ki célul, de a kitűnő szakmai munka meghozta az eredményét. Csertői Aurél vezetőedző és stábja remekül összerakta a csapatot, látványos futballt játszottunk, több értékes győzelmet is arattunk a szezon során. Sok olyan játékosunk van, aki kötődik a klubhoz, ez is sokat számított. Azt mondják, egy jó közösség plusz hat pont, egy rossz közösség mínusz hat pont. Nálunk most nagyon jó közösség van.”Haraszti Zsolt a teol.hu-nak. – A szezonra a biztos bennmaradást tűztük ki célul, de a kitűnő szakmai munka meghozta az eredményét. Csertői Aurél vezetőedző és stábja remekül összerakta a csapatot, látványos futballt játszottunk, több értékes győzelmet is arattunk a szezon során. Sok olyan játékosunk van, aki kötődik a klubhoz, ez is sokat számított. Azt mondják, egy jó közösség plusz hat pont, egy rossz közösség mínusz hat pont. Nálunk most nagyon jó közösség van.”

„Két játékosunknak, Csernyánszki Norbertnek és Kiss Tamásnak jár le a szerződése. Előbbi amellett, hogy véd, már kapusedzőként is dolgozik az első csapatnál, Kiss Tamás jövőjéről pedig Csertői Aurél dönt. Ha szükség van rá a pályán, akkor ott számítunk rá, ugyanakkor edzői papírja is van, tehát a szakmai stábhoz is csatlakozhat. Nyugodtan leírhatja, hogy Kiss Tamás marad a klubnál. Eddig két játékosunkért jelentkeztek be, Könyves Norbertért és a fiamért. Könyvesnek a télen lejár a szerződése, ha meg tudunk egyezni a kérőkkel, akkor ő távozik a nyáron. Csapatnevet azonban ne várjon. Zsoltot is keresik, de az ő jövőjével kapcsolatosan sem tudok konkrétummal szolgálni. Bartha Lászlóért viszont eddig nem érkezett megkeresés.”

„Annyit mondhatok, hogy egy kapust, egy védőt, egy középpályást és egy támadót is szeretnénk igazolni. Horváth Tamás és Nagy Gergely valóban a kiszemeltek között van, Windecker József azonban – annak ellenére, hogy számunkra erősítést jelentene –, szerintem máshová igazol. A kizárt, visszaminősített klubokból sok jó játékos felszabadul, de őket nemcsak mi, más klubok is szeretnék megkaparintani.”

Az MVM-es támogatásról Haraszti így fogalmazott: „Ígéretek vannak, de ennyi, egyelőre nem tárgyalunk senkivel. Az új szezonban viszont számolhatunk már a Szerencsejáték Zrt.-től befolyó támogatással, és Süli János polgármestertől ígéretet kaptunk arra, hogy meglesz a fedezet a nyugodt munkavégzéshez.”

„Egyrészt nagyon sajnálom azokat a csapatokat, amelyek nem folytathatják az első osztályban, másrészt pedig így még nehezebb dolgunk lesz. Eddig is élet-halál harc folyt a bennmaradásért, ez most hatványozottan is igaz lesz az új idényre. Azt, hogy ettől erősebbé, színvonalasabbá válna a bajnokság, nem gondolom, de később mindenképpen az lehet. A Magyar Labdarúgó-szövetségnek volt egy törekvése, hogy csak a stabil gazdasági helyzetben lévő csapatokat szeretné látni a legjobbak között, és ezt tiszteletben kell tartani.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL

Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Csoknyai Balázs (Bölcske, ?), Nagy István (Szolnok, ?), Tóth Dániel (Szolnok, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:Horváth Tamás (Videoton), Nagy Gergely (Dunaújváros), Windecker József (Győri ETO – szabadon igazolható)
Távozók: Csernyánszki Norbert (visszavonul)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Szemerédi Norbert (Bp. Honvéd, ?)
Távozhatnak: Haraszti Zsolt (?), Kiss Tamás (?), Könyves Norbert (?)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik